Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις στην αυτοδιοίκηση

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προχωρούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των υπαλλήλων στο δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Νέα συνάντηση με την ΚΕΔΕ θα έχουν σήμερα το πρωί στις 09:30 οι υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιάννης Μιχελάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να πιάσουν το νήμα των διαπραγματεύσεων από τη χθεσινή συνάντηση που απέβη άκαρπη.

Στο μεταξύ, κλειστοί θα παραμείνουν και σήμερα, για δεύτερο 24ωρο οι δήμοι, καθώς το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε νέα απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Από την απεργία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων.

Παράλληλα, σήμερα το βράδυ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας για να εκτιμήσει τα δεδομένα, που θα προκύψουν από τις σημερινές κρίσιμες επαφές. Την ίδια στιγμή 24ωρη απεργία για σήμερα κήρυξαν και οι δημοτικοί αστυνόμοι.

Μέχρι στιγμής έχει ξεκαθαριστεί ότι έως το τέλος Ιουλίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 2.200 σχολικοί φύλακες, ενώ το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσουν 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τα όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση από τη διαθεσιμότητα θα γλιτώσει το 5% έως 10% των δημοτικών αστυνομικών, το οποίο θα έχει διαφορετικές αρμοδιότητες από αυτές που έχει σήμερα. Οι υπόλοιποι υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα βγουν σε διαθεσιμότητα θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δομών των δήμων που είναι όμως ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Τα θέματα που μένουν ανοιχτά είναι πώς θα καλυφθεί η “μαύρη τρύπα

Σχετικά άρθρα