Σύμβουλος Ερντογάν: Κατεβάσαμε όλες τις ελληνικές σημαίες από τις βραχονησίδες

Προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα, ότι θα πληρώσει βαρύ τίμημα αν δεν αλλάξει συμπεριφορά, απηύθυνε ο σύμβουλος του Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, σύμφωνα με τον οποίο οι Τούρκοι δεν κατέβασαν μόνο μία ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο, όπως είχε πει ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ.

«Ο τουρκικός στρατός κατέβασε μέσα σε ένα βράδυ όλες τις ελληνικές σημαίες που είχαν τοποθετηθεί σε αμφισβητούμενες βραχονησίδες στο Αιγαίο», ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου.

Υποστήριξε μάλιστα πως η μυστική επιχείρηση του τουρκικού στρατού έχει καταγραφεί σε βίντεο, το οποίο στη συνέχεια εστάλη στην ελληνική κυβέρνηση.

Συνεχίζοντας την προκλητική ρητορική του, ο Γιγκίτ Μπουλούτ, πρόσθεσε ακόμη πως θα ήταν ντροπή για την Τουρκία να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα για τεχνικούς λόγους κι εξήγησε πως «αν εξετάσουμε τον συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ των δύο χωρών, θα ήταν σαν ένας ενήλικας να χτυπά ένα μωρό στην κούνια του».

Την τοποθέτηση του συμβούλου του Ερντογάν μοιράστηκε μέσω Twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμντουλάχ Μποζκούρτ, σύμφωνα με τον οποίο ο Μπουλούτ κατηγόρησε μέλη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου ότι είναι αντι-Ισλαμιστές και αντι-Τούρκοι, ενώ προειδοποίησε ότι η Ελλάδα θα πληρώσει βαρύ τίμημα αν δεν αλλάξει τη συμπεριφορά της.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα