Πιλάφι με καρύδια, σπανάκι και μυρωδικά

Πιλάφι με καρύδια, σπανάκι και μυρωδικά: μια ελαφριά, υγιεινή και θρεπτική συνταγή, ιδανική και για το μεσημεριανό σας lunch break στη δουλειά!

Υλικά

  • 250 γρ. ρύζι
  • 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/4 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
  • 1/4 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 100 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη
  • ο χυμός 1 λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 1-2 λεπτά, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα καρύδια για 2-3 λεπτά, να βγάλουν το λάδι τους. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και ρίχνουμε 750 ml ζεστό νερό, ανακατεύοντας. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα για να απορροφήσει τους υδρατμούς και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σούπα bisque με γαρίδες και φινόκιο

Πιλάφι µε µανιτάρια και καρότο

 

 

Σχετικά άρθρα