Tο αγριότερο έγκλημα στην Κύπρο η δολοφονία του ζευγαριού; Οι αντιφάσεις του 15χρονου θετού γιου, η καταγγελία του ιατροδικαστή της οικογένειας και οι 40 μαχαιριές

Σοκ έχει προκαλέσει το φρικιαστικό έγκλημα με τη δολοφονία του ζευγαριού στην Κύπρο που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 19 Απριλίου. Νέα στοιχεία προκύπτουν συνεχώς χωρίς ωστόσο να έχει γίνει η τελική εξιχνίαση του γεμάτου ερωτηματικά εγκλήματος.
Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το πόρισμα της δεύτερης ιατροδικαστική εξέτασης του ζευγαριού που πραγματοποίησε η Χαρά Σπηλιοπούλου και η Ελένη Αντωνίου εκ μέρους της πολιτείας και ο Μάριος Ματσάκης εκ μέρους της οικογένειας. Ταυτόχρονα οι ιατροδικαστές θα αξιολογήσουν τα ευρήματα από την ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο 15χρονος γιος του ζευγαριού.

Η ολοκληρωμένη αξιολόγηση των ευρημάτων ίσως γίνει εντός της ημέρας από τους ανακριτές πράγμα που σημαίνει ότι ο φάκελος της υπόθεσης θα φτάσει ολοκληρωμένος στον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος και θα καθορίσει τα επόμενα βήματα των ανακριτών. Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ANT1 δεν βρέθηκαν ίχνη από αιχμηρό αντικείμενο ή γρατζουνιές στο σώμα του 15χρονου από την ιατροδικαστή.

 

katathesi-dikastirio
Επίσης αναμένεται να ζητηθεί η έγκριση της Νομικής Υπηρεσίας προκειμένου να κληθεί για κατάθεση ο 15χρονος γιος της οικογένειας δεδομένου ότι χρειάζεται ιδιαίτερος χειρισμός του ανηλίκου. Κρίνεται απαραίτητο να συγκεντρωθεί πρώτα όλο το υλικό της υπόθεσης και ύστερα να ληφθεί κατάθεση από τον 15χρονο, ώστε να του γίνουν στοχευμένες ερωτήσεις.

Πάμε να δούμε όμως το χρονικό της άγριας δολοφονίας. Πώς έχουν εξελιχθεί τα στοιχεία από το πρωί της Πέμπτης που έγινε γνωστό το έγκλημα που χαρακτηρίζεται ως το αγριότερο που έχει διαπραχθεί στην Κύπρο.

Πότε και πώς έγινε το στυγερό έγκλημα – Η αιτία θανάτου του ζευγαριού

Το έγκλημα εκτιμάται ότι σημειώθηκε ανάμεσα στις 00:00 με 01:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης 19 Απριλίου σε μία από τις πιο κεντρικές περιοχές του Στροβόλου Κύπρου, συγκεκριμένα στην οδό Ζαλόγγου.

Το συμπέρασμα της ιατροδικαστή ήταν ότι τα θύματα “πιάστηκαν” στον ύπνο καθώς κοιμόντουσαν στο δωμάτιό τους όταν έγινε η επίθεση από τον δράστη. Φαίνεται ότι και οι δύο παρουσιάζουν αμυντικά τραύματα στα δεξιά τους χέρια που είναι η αντανακλαστική κίνηση που κάνει ο άνθρωπος.

Σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε ως αιτία θανάτου καταδεικνύεται το αιμορραγικό σοκ. Η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου είχε δηλώσει ύστερα από την εξέταση: «Άμεση αιτία θανάτου είναι το αιμορραγικό σοκ από πολλαπλά τραύματα από μεγάλο μαχαίρι. Οι άνθρωποι κοιμόντουσαν στο δωμάτιό τους και φαίνεται ότι έχουν αμυντικά τραύματα και οι δυο στο δεξί τους χέρι.»

Συνολικά 40 μαχαιριές φαίνεται ότι δέχτηκε το άτυχο ζευγάρι που δέχτηκε την οργή του δράστη χωρίς να μπορεί να φέρει καμία αντίσταση. Η ιατροδικαστής μίλησε για ένα άτομο πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις που έκανε ο γιος του ζευγαριού.
«Δεν αντιστάθηκαν ιδιαίτερα γιατί κοιμόντουσαν και μάλλον με το πρώτο χτύπημα άπλωσαν το δεξί τους χέρι να προστατευθούν όπως είναι έτσι τα αντανακλαστικά του ανθρώπου να μαζεύεται και να απλώνει το χέρι του. Πρόκειται για αποτρόπαιο έγκλημα που δείχνει οργή, μίσος, πάθος λόγω των πολλαπλών τραυμάτων που δέχτηκαν με το μαχαίρι. Η γυναίκα είχε περίπου 10 μαχαιριές στο λαιμό και στο θώρακα κι ο άντρας 30 μαχαιριές περίπου και στα άκρα και ώμους και πόδια. Ο δράστης μιλάμε ότι είναι ένα άτομο με δύναμη και οργή και μιλάμε για ένα άτομο γιατί χρησιμοποίησε το ίδιο αντικείμενο και στους δυο».

 

Οι αντιφάσεις του 15χρονου γιου

Κλειδί στην υπόθεση αποτελεί ο θετός γιος του ζευγαριού ο οποίος βρισκόταν μέσα στο σπίτι και αποτελεί τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα. Σύμφωνα με τον γιο του ζευγαριού την δολοφονία διέπραξαν δύο κουκουλοφόροι οι οποίοι τον είχαν κλείσει σε αποθήκη αφού τον διαβεβαίωσαν ότι δεν είχαν σκοπό να του κάνουν κακό. Εκείνος κατάφερε να διαφύγει και να απευθυνθεί στους γείτονες. Σύμφωνα με το protothema.gr και αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο 15χρονος φορούσε μόνο το εσώρουχό του. Η εξήγηση που έδωσε αργότερα στην Αστυνομία φέρεται να είναι ότι το πάνω μέρος αφαιρέθηκε από τους δράστες καθώς τον τράβηξαν από το κρεβάτι, ενώ το κάτω το αφαίρεσε ο ίδιος λόγω ζέστης.

Ερωτηματικά γεννάει το γεγονός ότι στις προκαταρκτικές έρευνες δεν βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης από οποιαδήποτε είσοδο στην οικία αλλά ούτε έχουν αφαιρεθεί αντικείμενα που να οδηγούν στο σενάριο της ληστείας. Ταυτόχρονα δεν εντοπίστηκαν ίχνη διαφυγής από το σπίτι καθώς δεν βρέθηκε καμία σταγόνα αίματος που να οδηγεί στην έξοδο.

Τα σενάρια για εντάσεις στην οικογένεια

Τα σενάρια που ήθελαν τον 15χρονο γιο να έχει ανακαλύψει πρόσφατα ότι είναι υιοθετημένος διαψεύστηκε από οικείο πρόσωπο του δολοφονημένου ζευγαριού. Όπως ξεκαθάρισε το παιδί υιοθετήθηκε σε ηλικία που είχε μνήμη οπότε είχε πλήρη γνώση του συμβάντος από την αρχή. Άλλο σενάριο μιλούσε για οικονομικό όφελος του 15χρονου ο οποίος πρόσφατα πήρε στα χέρια του την περιουσία των θετών γονιών του. Το συγκεκριμένο σενάριο διαψεύστηκε καθώς δεν υπάρχει καν η δυνατότητα μεταβίβασης περιουσίας σε ανήλικο.

Ποιο ήταν το άτυχο ζεύγος

Θύματα του αποτρόπαιου εγκλήματος ήταν ο 60χρονος Γ.Χ.ο οποίος ήταν μαθηματικός και εργαζόταν στην Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία. Η γυναίκα του , η Ν.Σ. ήταν ένα χρόνο μικρότερη και εργαζόταν στην Κεντρική Τράπεζα. Η καταγωγή της είναι από την Ελλάδα. Ταο ζευγάρι καθώς δεν είχε δικά του παιδιά είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε υιοθεσία. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για δύο φιλήσυχους ανθρώπους. Όπως ήταν φυσικό θλίψη κυρίεψε την οικογένεια των θυμάτων καθώς και τα φιλικά τους πρόσωπα.

iatrodikastis-ptoma

Ιατροδικαστής οικογένειας: « Ίσως να κρύβουν κάτι»

Η οικογένεια του δολοφονημένου ζεύγους έχει προσλάβει δικό της ιατροδικαστής τον κ. Ματσάκη ο οποίος για ακόμα μία φορά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι αρχές δεν του επέτρεψαν να διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος.

«Μου επετράπη να είμαι παρατηρητής στη δεύτερη νεκροψία, που έγινε από την Ελένη Αντωνίου. Απερρίφθη το αίτημα μου για αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος, χωρίς ωστόσο να μου δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις».
Όταν του ζητήθηκε να αναφερθεί στους λόγους που εκτιμά έπαιξαν ρόλο ώστε να μην του επιτραπη η διενέργεια της αυτοψίας είπε με νόημα:
«Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν μου επιτρέπουν. Ίσως να κρύβουν κάτι, ίσως να μην θέλουν να εντοπίσω κάτι».

Οι έρευνες για το όπλο του εγκλήματος

Φως στην υπόθεση θα μπορούσε να δώσει το όπλο του εγκλήματος το οποίο όλα δείχνουν ότι είναι μαχαίρι. Η εύρεση του όπλου θα βοηθούσε στην εξιχνίαση του εγκλήματος καθώς πιθανότατα πάνω του θα είχε ίχνη που θα οδηγούσαν στον δράστη ή τους δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Σχετικά άρθρα