Μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας

Απο μέσα ζουμερές μπριζόλες και απέξω τραγανή κρούστα παρμεζάνας. Ένας μοναδικός γευστικός συνδυασμός που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Μια δοκιμή θα σας πείσει. Αν δεν βρείτε ψωμί φόρμας (sliced), μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε άλλο είδος ψωμιού.

 

Συστατικά

4 μπριζόλες χοιρινές με κόκαλο καθαρισμένες από το περισσό λίπος τους
2 αβγά χτυπημένα ελαφρά με 1 κουταλιά γάλα
4 φέτες ψωμί φόρμας (sliced)
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι ρίγανη
½ κουταλάκι ξηρό θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα

 

Βήματα

 

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τη γαλέτα άσπρου ψωμιού: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150°C. Αφαιρείτε την κόρα από το ψωμί, το τεμαχίζετε και το αλέθετε στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ για να γίνει ψίχουλα.

Βήμα 2

Τα απλώνετε πάνω σε ένα ταψί του φούρνου και τα ψήνετε για 6-8 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν καλά και να γίνουν ανάλαφρα, γυρίζοντάς τα 1-2 φορές. Προσοχή, δεν πρέπει να ροδίσουν, πρέπει να μείνουν άσπρα.

Βήμα 3

Πρέπει να έχετε 1 περίπου φλ. Τα βγάζετε από το φούρνο και ρυθμίζετε τον θερμοστάτη στους 220-230°C.

Βήμα 4

Βάζετε τη γαλέτα σε ένα πιάτο και ανακατεύετε μέσα την παρμεζάνα, τη ρίγανη και το θυμάρι. Κάνετε μια – δυο μικρές χαρακιές στα πλάγια της κυρτής πλευράς των μπριζόλων για να μην κουλουριάζονται στο ψήσιμο, τις αλατοπιπερώνετε, τις βουτάτε πρώτα στα αβγά και ύστερα τις τυλίγετε στη γαλέτα, πιέζοντας για να κολλήσει καλά πάνω στην επιφάνειά τους.

Βήμα 5

Τις απλώνετε πάνω σε ένα ταψί του φούρνου ντυμένο με ελαφρά λαδωμένο αλουμινόχαρτο. Τις ψήνετε στο φούρνο για 20-25 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τις μια φορά και ύστερα, ρυθμίζετε τον θερμοστάτη στο γκριλ και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 1-2 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις κρατάτε για 5 λεπτά πριν τις σερβίρετε.

 

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα