Ομελέτα φούρνου με ανθότυρο και μυζήθρα

Υλικά

6 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
200 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
30 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
λίγο αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμενο, κατά βούληση
45 ml ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το πιρούνι και ρίχνουμε το ανθότυρο και τη μυζήθρα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Αδειάζουμε στο τηγάνι το μείγμα αβγών-τυριών, με μια σπάτουλα το απλώνουμε ομοιόμορφα και τηγανίζουμε για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να κάνει μία ρόδινη κρούστα από κάτω.

Μεταφέρουμε την ομελέτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να κάνει ωραία κρούστα και από πάνω.

Αφαιρούμε την ομελέτα από το φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Σχετικά άρθρα