3+1 προτάσεις για παιχνίδια στην ύπαιθρο με τα παιδιά σας

Ο καιρός έχει ζεστάνει, η μέρα έχει μεγαλώσει για τα καλά και τα απογεύματα είναι ό,τι πρέπει για οικογενειακές βόλτες και παιχνίδια στην ύπαιθρο! Τις καθημερινές μπορεί να αρκεί η εξόρμηση στο κοντινό παρκάκι της γειτονιάς. Τα Σαββατοκύριακα όμως είναι μια ευκαιρία για οικογενειακές εξορμήσεις στην εξοχή: κάνουν καλό και στα παιδιά αλλά και στους γονείς!

Τι να κάνετε με τα παιδιά σας στην εξοχή; Τι μπορείτε να παίξετε; Εξαρτάται από την ηλικία, τη διάθεση, το χρόνο, τον καιρό.

Οι προτάσεις που θα κάνουν τα παιδιά σας να σας ζητάνε συνεχώς βόλτες στην εξοχή: 

Ποδηλατάδα

Πάρτε οικογενειακώς τα ποδήλατά σας και πηγαίντε μια τεράστια βόλτα! Η ποδηλατάδα είναι και καλή γυμναστική αλλά και μια ευκαιρία να διασκεδάσετε ως οικογένεια!

Πατίνι, scate

Για πιο κοντινές αποστάσεις, μπορείτε να ενθαρρύνετε το παιδί να σας να κάνει βόλτα με το πατίνι του. Εσείς περπατάτε κι εκείνο πηγαίνει με το πατίνι! Προσοχή, μην αρχίσει να τρέχει και το χάσετε!

Ομαδικά παιχνίδια

Ενδεικνύεται για βόλτες με φίλους και εκδρομές γιατί τα ομαδικά παιχνίδια θέλουν και περισσότερο κόσμο για να έχουν ενδιαφέρον και γέλιο! Φρεσκάρετε τις μνήμες των παιδικών σας χρόνων και παίξτε μαζί με τα παιδιά σας! Ακούστε και εκείνα. Θα έχουν σίγουρα πιο φρέσκες προτάσεις να σας πουν από παιχνίδια που παίζουν στο σχολείο! Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει: Είναι αγχολυτικό αλλά και διασκεδαστικό!

Προτεινόμενα παιχνίδια: μήλα (η τέλεια ιδέα!), “Κορόιδο”, 1-2-3 στοπ, αγαλματάκια ακούνητα, κυνηγητό, κρυφτό, κυνήγι θησαυρού (προσοχή θέλει λίγη προεργασία), Ψάρι – Βάτραχος, “Ο Σάιμον λέει”…

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα για την ύπαιθρο είναι να παίξετε όλοι μαζί Twister! Πάρτε μαζί σας το παιχνίδι και θα έχετε άπλετο χώρο να μπερδευτείτε όσο θέλετε και να διασκεδάσετε αφάνταστα!

Φυσικά, αν έχετε τη δυνατότητα μουσικής, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας οικογενειακή… χορογραφία!

Αν τα παραπάνω παιχνίδια σας φαίνονται… κινέζικα, τότε πρέπει ως τάχιστα να φρεσκάρετε τη μνήμη σας και να ζητήσετε πληροφορίες από παιδιά, γνωστούς και φίλους!

Άθλημα

Μια ωραία ιδέα για δραστηριότητα στην ύπαιθρο είναι κάποιο άθλημα! Αυτό μπορεί να γίνει είτε οργανωμένα είτε με χαλαρό τρόπο είτε συνδυαστικά!

Μια οργανωμένη αθλητική δραστηριότητα κάποιες φορές την εβδομάδα θα εξασφαλίσει στο παιδί σας ένα μίνιμουμ γυμναστικής και καλής φυσικής κατάστασης και φυσικά θα του προστατεύσει την υγεία.

Προτάσεις: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, βόλεϋ, κολύμβηση ή και κάποια πολεμική τέχνη.

Σε μια βόλτα σας στην ύπαιθρο, μπορείτε να κάνετε… προπόνηση! Τι πιο ωραίο και διασκεδαστικό να παίζετε μαζί με τα παιδιά σας ποδόσφαιρο, βόλεϋ…

paidia goneis podosfairo

 

Μην ξεχάσετε φυσικά όταν βρίσκεστε έξω στον καθαρό αέρα να φοράτε πάντα στα παιδιά σας αντηλιακό και καπέλο!

Και καλή διασκέδαση!

Νίκη Κοσκινά

 

 

 

Σχετικά άρθρα