«Είχε πόλεμο ψυχολογικό στο μυαλό της»: Τι δηλώνει ο δικηγόρος της 22χρονης που πέταξε το βρέφος

«Εάν είχε μιλήσει θα είχε αποφευχθεί αυτή η αποτρόπαια πράξη. Το παιδάκι θα ζούσε ή θα είχε γίνει με μια λογική διαδικασία. Εδώ τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια παράλογη πράξη», δήλωσε ο συνήγορος της 22χρονης που γέννησε το μωρό στη μπανιέρα του σπιτιού της στη Νέα Σμύρνη και στη συνέχεια το πέταξε στον ακάλυπτο.

Μιλώντας σήμερα στον ANT1, ο κ. Αλέξανδρος Αλεξιάδης έκανε λόγο για ένα «παιδί» που είχε «πόλεμο εσωτερικό και ψυχολογικό στο μυαλό του». Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια διαταραγμένη κατάσταση, ενώ σημείωσε ότι η 22χρονη παρακολουθείτε από ειδικούς.

«Ένα παιδί 22 χρονών να κυοφορεί ένα τέκνο για 9 μήνες, να μην έχει μιλήσει ούτε στον πατέρα της ούτε στη μητέρα της, ούτε σε συγγενείς και φίλους και να το τραβάει όλο αυτό μόνο του, φανταστείτε τι πόλεμο εσωτερικό, ψυχολογικό έχει στο μυαλό του», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε πως «έχουμε δει μητέρες που έχουν τον καρπό του έρωτά τους με νόμιμο σύζυγο, φέρουν ένα τέκνο και έχουμε δει μητέρες που ενώ επιζητούσαν την εγκυμοσύνη γέννησαν το παιδί τους και ξαφνικά δημιουργείται μια απέχθεια απέναντι στο τέκνο και ορίζεται ως επιλόχεια κατάθλιψη».

Εξάλλου, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε πως πρόκειται για μια ενέργεια που «αποδεικνύει περίτρανα ότι έχει σταματήσει να λειτουργεί η λογική».

«Είχε αποφασίσει να κρατήσει το παιδί, το γεννάει και η πρώτη ενέργεια αυτού του παιδιού είναι “αμάν πρέπει να κάνω αυτή την πράξη”. Η πράξη αυτή αποδεικνύει περίτρανα ότι έχει σταματήσει να λειτουργεί η λογική. Είναι αποκομμένη η λογική του παιδιού εκείνη την ώρα, νιώθει φόβο και πανικό. Αντί να επικρατήσει το συναίσθημα της φυσιολογικής μητέρας επικρατεί το συναίσθημα του πανικού», είπε.

Αναφερόμενος στην οικογένεια της 22χρονης έκανε λόγο για «μια καθημερινή ελληνική οικογένεια, για γονείς που υπεραγαπούν το παιδί τους που δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ για να τα βγάλουν πέρα».

«Έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη»

Όπως έγινε γνωστό, η 22χρονη αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή μετά από προθεσμία που έλαβε από την 15η Τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Η δικαστική λειτουργός μετέβη στην κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη η κοπέλα και όρισε την απολογία της για την Παρασκευή εφόσον η κατηγορουμένη είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις.

Χτες, ο συνήγορος της 22χρονης, δήλωνε ότι η κοπέλα «έχει καταρρεύσει ψυχολογικά καθώς όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνεται την πράξη της». Συμπλήρωσε ακόμη ότι «Μετανιώνει για ό,τι έκανε», τονίζοντας πως «οι ειδικοί αποδίδουν την συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη. Εμείς, ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πράξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση».

«Έχω ξεφουσκώσει»

Παράλληλα, φίλη της νεαρής κοπέλας αποκάλυψε την επικοινωνία που είχε με την 22χρονη όσο καιρό ήταν έγκυος, αλλά και μετά την γέννα. Χαρακτηριστική η φράση που της είπε μετά την γέννηση: «Έχω ξεφουσκώσει»!

Μιλώντας στην εκπομπή «Tatiana Live», η φίλη της 22χρονης αποκάλυψε τα μηνύματα που αντάλλαξαν:

«Καταρχάς όλο αυτό το διάστημα ήταν με εμάς μια χαρά άνετη, σα να μην είχε τίποτα. Και μου στέλνει εμένα δυο μέρες πριν πριν δω εγώ στις ειδήσεις για το τι έχει γίνει μου στέλνει μήνυμα και μου λέει ότι έχει γεννήσει. Έτσι, στο άκυρο δηλαδή. Μας έλεγε πριν βέβαια από παλιά, ότι είναι έγκυος αλλά όλοι πιστεύαμε ότι το κάνει για εγωκεντρισμό και τέτοια. Δεν μας είχε πει ποτέ ότι είναι έγκυος. Έτσι στα ξαφνικά να σου πει κάποιος ότι έχει γεννήσει είναι… κάπως».

«Ποτέ ποτέ δεν την είδαμε δει έγκυο, δεν είχαμε υποψιαστεί κάτι. Κι όταν ένας άνθρωπος το λέει συνέχεια αυτό εμείς είχαμε υποψιαστεί ότι το κάνει καθαρά από εγωκεντρισμό. Εγώ την αγαπούσα. Τον τελευταίο καιρό είχε χαθεί. Την έπαιρνα τηλέφωνο να βγούμε Καμιά φορά μου έλεγε να πάω στο σπίτι της. Δεν έβγαινε έξω. Μου έστειλε μήνυμα έμενα προσωπικά μια δυο μέρες πριν γίνει αυτό και μου λέει έχω γεννήσει. Πήγα στο γιατρό και το άφησα εκεί το μωρό (…)Σε αυτή την ηλικία όμως όταν η φίλη σου, σου λέει στα καλά καθούμενα ότι γέννησε …Εγώ εντάξει δεν… δηλαδή δεν ρώτησα ακριβώς που το άφησες το μωρό. Μου είπε ότι το έχει αφήσει στον γιατρό. Και μετά την έπαιρνα τηλέφωνο γιατί ήθελα να δω αν όντως έχει γίνει αυτό. Δεν μου το σήκωνε. Μετά από αυτή την ημέρα δεν μου σήκωνε κανένα τηλέφωνο»

«Το περίεργο είναι ότι ήταν τελείως άνετη, δηλαδή μετά που μου είπε ότι γέννησε, μου έστειλε μια φωτογραφία της και μου κάνει “δε μπορείς να πεις έχω ξεφουσκώσει”. Δηλαδή ξέρεις πόσο ειρωνικό και της απάντησα και εγώ μετά με ειρωνεία. Γιατί ουσιαστικά δεν ήξερα αν είναι αλήθεια αυτά που μου έλεγε ή όχι».

Πηγή: kathimerini.gr

Σχετικά άρθρα