4 δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά 2-3 ετών

Το παιδί σας έχει κλείσει ήδη τα 2, δεν πάει ακόμα σχολείο και εσείς ψάχνετε δημιουργικές δραστηριότητες, που θα μπορούσε να κάνει στο σπίτι, μαζί σας. Στόχος; Η άσκηση της αδρής κινητικότητας των άνω άκρων, δηλαδή των χεριών!

Παρακάτω θα βρείτε τις τέλειες… ασκήσεις για τα χέρια!

Ζωγραφική:

Η νούμερο 1 δραστηριότητα που μπορεί να ξεκινήσει το παιδί από πολύ νωρίς. Αρχικά με τα ειδικά παστέλ -που είναι πιο χοντρά και “τρώγονται” άφοβα- και στη συνέχεια με ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, ακόμα και νερομπογιές λη και δαχτυλομπογιές! Όταν πρωτοπιάσει μπογιά στο χέρι του εννοείται μην περιμένεις ότι θα γίνει ξαφνικά Πικάσο! Ωστόσο, όσο περισσότερο εξοικειώνεται, τόσο καλύτερο θα γίνεται και τόσο περισσότερο θα εξασκεί τις κινήσεις των χεριών του! Βάλτο να δοκιμάσει τα πάντα! Μη φοβηθείς τις νερομπογιές ή τις δαχτυλομπογιές! Είναι πολύ διασκεδαστικές και δημιουργικές!

Πλαστελίνη

Τα παιδιά λατρεύουν την πλαστελίνη! Οι μαμάδες μισούν την πλαστελίνη! Κολλάει παντού, κάνει τα πάντα χάλια. Είναι αλήθεια! Ωστόσο, η πλαστελίνη αποτελεί μια πολύ καλή δημιουργική απασχόληση για το παιδί, ενώ είναι αρκετά εκπαιδευτική. Τον βοηθάει στην εξοικείωση με τα χρώματα, τα σχήματα (με τα σχήματα που μπορεί να φτιάξει μόνος του ή με τα ειδικά κουπάτ που μπορείτε να βρείτε) ενώ εξασκεί τα χέρια του σε λεπτές κινήσεις! Προσοχή, για τα πιο μικρά υπάρχουν ειδικές φυτικές πλαστελίνες που… τρώγονται!

Ζυμαράκι με νερό και αλάτι

Εναλλακτική λύση της πλαστελίνης. Συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι αν δεν έχετε φυτική πλαστελίνη. Τι θα χρειαστείτε: 1 ποτήρι νερό, 1 ποτήρι αλάτι, 2 ποτήρια αλεύρι. Ανακατέψτε το μείγμα σε ένα μπολ ώσπου να γίνει ένα ζυμαράκι. Μπορείτε να προσθέσετε και χρώματα ζαχαροπλαστικής για να μοιάζει με πλαστελίνη.

Εναλλακτικά φτιάξτε κανονικό ζυμάρι και… πλάστε κουλουράκια!!!

Βόλοι ξύλινοι ή πλαστικοί

Μικρές μπαλίτσες σε διάφορα χρώματα που λατρεύουν τα παιδιά από μικρά, ειδικά τα αγοράκια. Τα βοηθούν να εξασκήσουν τις κινήσεις των χεριών τους προσπαθώντας να κρατήσουν σταθερές τις μπιλίτσες που γλιστράνε. Προσοχή στα πιο μικρά μην τις βάλουν στο στόμα τους κι έχουμε κανένα σοβαρό ατύχημα…

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από parents.fr

 

 

 

Σχετικά άρθρα