Ο πόνος του έρωτα: «Τη θέλω τόσο πολύ που υποφέρω. Δεν τρώω, δεν κοιμάμαι. Τι να κάνω;»

Η κοπέλα που είμαι απερίγραπτα ερωτευμένος μαζί της, βρήκε αγόρι. Μ’ αυτήν την κοπέλα φλερτάραμε αρκετές φορές με τα μάτια κυρίως και με χαμογέλα.

Μια μέρα, σκέφτηκα να της πω ακριβώς πώς νιώθω. Δεν μπόρεσα όμως να επικοινωνήσω μαζί της. Αν την έβρισκα, θα της έλεγα ότι μου αρέσει πολύ η παρέα της. Μου αρέσει πολύ το χαμόγελο της, ότι νιώθω πολύ όμορφα όταν είναι γύρω μου, όταν απλά μιλάμε, ότι μου αρέσει ο τρόπος σκέψης της, ότι μου έχει πάρει το μυαλό. Θα έκανα κίνηση προς το μέρος της, θα της έπιανα τα χέρια και θα της έλεγα ότι είμαι ερωτευμένος μαζί της και θα προσπαθούσα να την φιλήσω. Αυτό ήταν το σχέδιο μου.

Θέλω να της μιλήσω τόσο πολύ. Τη θέλω τόσο πολύ, τη σκέφτομαι 24 ώρες το 24ωρο. Πονάω, θέλω να κλάψω, δεν μπορώ άλλο, δεν αντέχω άλλο τώρα που σας γράφω δακρύζω, αλλά δεν είναι αρκετό.

Αν την έβρισκα τότε και της έλεγα όλα αυτά, μάλλον θα με απέρριπτε. Όταν μου δοθεί η ευκαιρία θα της μιλήσω. Το θέμα είναι ότι θέλω πολύ να μην με απορρίψει. Οπότε δεν ξέρω πώς να κινηθώ, δεν ξέρω πώς να φερθώ για να την κερδίσω. Θα ήθελα τη συμβουλή σας πάνω σε αυτό.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Γενικά είμαι στα χαμένα, είμαι ήδη αδύνατος και έχασα κι άλλα κιλά. Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Δεν αντέχω άλλο, δεν κοιμάμαι ούτε 3 ώρες. Θέλω να κοιμηθώ και δεν μπορώ. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Θέλω πολύ να τη βάλω στη ζωή μου γιατί με κάνει πραγματικά ευτυχισμένο η παρουσία της.

Στο ερώτημα απαντά ο Ιωάννης Νίκου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Σύμφωνα με την παραπάνω περιγραφή-ερώτημά σου, αντιλαμβάνομαι πως αυτό το διάστημα δεν αισθάνεσαι πολύ όμορφα και ο λόγος όπως αναφέρεις είναι το γεγονός ότι δεν μπορείς να σχετιστείς με την κοπέλα που σε ενδιαφέρει.

Το πρώτο και μόνο σίγουρο που μπορώ να σου πω είναι πως κανένας και τίποτα δεν μπορούν να εγγυηθούν τη δημιουργία ή μη μιας σχέσης με την κοπέλα που επιθυμείς να σχετιστείς ερωτικά.

Εκείνο όμως που θέλω να εστιάσω είναι το γεγονός ότι, όπως φαίνεται συνειδητά ή ασυνείδητα έχεις αφήσει την προσοχή του εαυτού σου και βιώνεις τα εν λόγω αποτελέσματα (αϋπνία, απώλεια βάρους, ανησυχία) τα οποία μπορεί να είναι επιβαρυντικά στην ψυχοσωματική σου υγεία.

Επίσης, οφείλω να επισημάνω πως για να δημιουργηθεί οποιουδήποτε τύπου σχέση θα πρέπει να το επιθυμούν και τα δύο μέλη με αμοιβαίο σεβασμό των αναγκών και των επιθυμιών τους.

Ακόμη, θεωρώ  πως θα ήταν ωφέλιμο να ασχοληθείς περισσότερο με τον εαυτό σου και με ό,τι αντιμετωπίζεις (θέμα στύσης) και ίσως να σε βοηθούσε η επικοινωνία με έναν ειδικό ψυχικής υγείας ούτως ώστε να εκφράσεις τον συναισθηματικό σου κόσμο χωρίς κριτική και με αμέριστη αποδοχή.

Κλείνοντας, θέλω να σου πω πως όσο περισσότερο φροντίσεις εσύ τον εαυτό σου και προσφέρεις εσύ σε εσένα στιγμές ευτυχίας, τόσο λιγότερο θα περιμένεις να βιώσεις την ευτυχία και τις χαρές αποκλειστικά μέσα από μια ερωτική σχέση.

Νίκου Ιωάννης
Ευρυδάμαντος 33, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 0456530

Σχετικά άρθρα