Κλασική συνταγή για σπαγγέτι από τη Νάπολη

Σπαγγέτι aglio e olio: Είναι από τις πιο κλασικές Ιταλικές συνταγές για ζυμαρικά με καταγωγή από τη Νάπολη. Την αποκαλούν και aglio olio e peperoncino, καθώς τα βασικά της συστατικά είναι το σκόρδο, το ελαιόλαδο και οι καυτερές πιπεριές.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ σπαγγέτι No7
  • 1 φρέσκο κόκκινο τσίλι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 χούφτα μαϊντανό
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό.  Μόλις βράσει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα σπαγγέτι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο για να διατηρηθούν al dente.

Παράλληλα κόβουμε σε λεπτές φέτες τις σκελίδες του σκόρδου, το κόκκινο τσίλι και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με το τσίλι για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια με μία μεγάλη κουτάλα, μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τον μαϊντανό και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Σερβίρουμε τα σπαγγέτι aglio e olio με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: alwayshungry.gr

Σχετικά άρθρα