Αμυγδαλωτά με σοκολάτα

Μια παραλλαγή του κλασικού αμυγδαλωτού με την προσθήκη σοκολάτας! Αξίζει να το δοκιμάσετε για να δείτε πώς “παντρεύεται” η σοκολάτα με το αμύγδαλο!

Υλικά

  • 3 ασπράδια αυγού
  • 20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 75 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 75 γρ. τριμμένο αμύγδαλο σε σκόνη
  • 15 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα για την επικάλυψη ψιλοκομμένη πάρα πολύ
  • 50 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170o C στον αέρα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν.
  • Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σε 2 δόσεις και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη, το τριμμένο αμύγδαλο, το αλεύρι και τα περνάμε από σίτα.
  • Το μείγμα αυτό το ενσωματώνουμε, ανακατεύοντας το ελαφρά με μια σπάτουλα με τη μαρέγκα.
  • Γεμίζουμε με το μείγμα ένα κορνέ.
  • Στρώνουμε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
  • Κόβουμε μικρά μπισκότα πάνω στη λαδόκολλα με μήκος γύρω στα 6-7 εκ. και πλάτος 1-2.
  • Σκορπίζουμε επάνω τους τα σπασμένα αμύγδαλα.
  • Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι τα αμυγδαλωτά να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.
  • Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σοκολάτα.
  • Λιώνουμε τα 2/3 από τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  • Αφού λιώσουν αυτά τα 2/3 σοκολάτας, προσθέτουμε μέσα την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
  • Βουτάμε τα αμυγδαλωτά (μόνο τον πάτο τους, ή τη μια μεριά τους) μέσα στη σοκολάτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν επάνω σε λαδόκολλα μέχρι να πήξει η σοκολάτα.
  • Κρατάμε τα αμυγδαλωτά για τουλάχιστον μια εβδομάδα σε κλειστό δοχείο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μάφιν με σοκολάτα και αμύγδαλα

Γιαουρτόπιτα-κέικ με αμύγδαλα και σιρόπι με μέλι

Σπιτικές μπάρες με αμύγδαλα: υγεινές και πεντανόστιμες!

Γλώσσα παναρισμένη σε αμύγδαλα

 

 

Σχετικά άρθρα