Κουρουμπλής: Πρόστιμο 1,2 εκατ. ευρώ για το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Την επιβολή προστίμου ύψους 1.200.000 ευρώ στην πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Αγία Ζώνη ΙΙ» επιβεβαίωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής, το πρόστιμο σε αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν, ανήλθε μόλις στις 150.000 ευρώ, ενώ υπογράμμισε ότι το ποσό του προστίμου θα εισπραχθεί.

Μιλώντας για το περιστατικό και την κατάσταση στον Σαρωνικό, ο υπουργός εξήρε την δουλειά που έγινε για τον καθαρισμό μετά το ναυάγιο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έγινε μία εξαιρετικά ποιοτική προσπάθεια για την Αθηναϊκή Ριβιέρα».

Όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής, ο καθαρισμός του κόλπου μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου, αποτέλεσε για τον ίδιο ένα προσωπικό στοίχημα: «Όταν έγινε το περιστατικό έβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου: ή πολιτικά θα τελειώσω, ή θα πετύχουμε την πραγματική αποκατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε πολιτικές σκοπιμότητες, που κάποιοι επιχείρησαν να εξυπηρετήσουν την περίοδο εκείνη.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα