Φεύγει από την Ένωση Κεντρώων ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης

Επιστολή με την οποία δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του από την Ένωση Κεντρώων απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής Λάρισας, Γιώργος Κατσιαντώνης.

«Ξεκινήσαμε με προσδοκίες στο κόμμα και αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν στη διαδρομή. Από καιρό υπήρχαν διαφωνίες στο κόμμα, στο οποίο δεν λειτουργούσαν οι θεσμοί», εξηγεί ο κ. Κατσιαντώνης τόσο σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, όσο και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Σε ερώτηση αν θα παραδώσει την έδρα ή αν προτίθεται να προσχωρήσει σε άλλο κόμμα, ο κ. Κατσαντώνης απάντησε αρνητικά και υποστήριξε ότι θα παραμείνει ανεξάρτητος και θα αγωνιστεί για το καλό των πολιτών του νομού Λάρισας, στον οποίο έχει εκλεγεί.

Ωστόσο, την ίδια ώρα έντονη είναι η φημολογία για προσχώρηση του βουλευτή στη Νέα Δημοκρατία.

Το τελευταίο διάστημα ο Γ. Κατσιαντώνης είχε διαφοροποιηθεί δύο φορές από τη γραμμή του κόμματός του σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Μια σύνθετη ονομασία μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα και η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη για να αποδεχθεί λύση στο ζήτημα αυτό, υποστήριζε ο βουλευτής παρά το γεγονός ότι η Ένωση Κεντρώων δεν δέχεται τη λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία της γείτονος.

Θυμίζουμε ότι προηγήθηκαν οι αποχωρήσεις των Γιάννη Καλλιάνου (προσχώρησε στη Ν.Δ.), Γιώργου Καρρά (μετέχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη) και Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου (εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ).

Πρώτες αντιδράσεις

Μέσω twitter απάντησε η Ένωση Κεντρώων προβάλλοντας παλαιότερη δήλωση του βουλευτή που έλεγε «…είμαι ΕΔΩ, παραμένω ΕΔΩ».

Σχολιάζοντας την παραπάνω δήλωση το κόμμα σημειώνει: «Πού είναι το ΕΔΩ; Πού παραμένει; Ποιος του έδωσε δύναμη; Με ποια συναίνεση; Άλλα λέγατε κ. Κατσιαντώνη…»

Λακωνικό και το πρώτο σχόλιο από κύκλους της Ένωσης Κεντρώων: «Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι η αχαριστία. Ο συγκεκριμένος βουλευτής βγήκε με την κατάθεση ενός παραβόλου. Δεν αισθανόμεθα ότι χάσαμε κάτι. Αντίθετα, ο λαός βλέπει προθέσεις και διαθέσεις. Όλοι θα κριθούμε στην ώρα μας».

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα