Αλεχάντρα Σίλβα: Η κατά 33 χρόνια μικρότερη γυναίκα του Ρίτσαρντ Γκιρ – Η καρμική τους συνάντηση, το κοινό φιλανθρωπικό έργο και ο δεσμός της με τον Ρομπέρτο Κάρλος

Παντρεύτηκε τελικά κρυφά ο Ρίτσαρντ Γκιρ με τη σύντροφό του Alejandra Silva. Όπως ανέφερε το περιοδικό «Hello!» της Ισπανίας ο πολιτικός γάμος τους έγινε στις αρχές Απριλίου και τώρα το ζευγάρι ετοιμάζεται να κάνει ένα μεγάλο πάρτι για την οικογένεια και τους στενούς φίλους στις 6 Μαΐου στη Νέα Υόρκη.

Από την πλευρά του ζευγαριού δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Παλιότερα δημοσιεύματα ήθελαν το ζευγάρι να έχει προγραμματίσει τον γάμο του για τις 5 Μαίου. Το μόνο σίγουρο και καθόλου κρυφό είναι ότι είναι μαζί και ερωτευμένοι.

 

Όπως όλα δείχνουν ο γοητευτικός ηθοποιός ανέβηκε για τρίτη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας στο πλάι της Αλεχάντρα Σίλβα. Ποια όμως είναι η κατά 33 χρόνια μικρότερή του γυναίκα που του έκλεψε την καρδιά;

Η προσωπικότητα της Alejandra Silva παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον αφού πέρα από πανέμορφη είναι και ευαισθητοποιημένη κάτι που ίσως ένωσε το ζευγάρι που από κοινού ασχολείται με τον ακτιβισμό.

alejandra-silva-richard-gere

Ποια είναι η Αλεχάντρα Σίλβα;

Η Alejandra Maria Silva Garcia-Baquero είναι η κόρη της Paola Garcia-Baquero και του πρώην αντιπρόεδρου της Ρεάλ Μαδρίτης Ignacio Silva από το 1995 έως το 2000. Ο πατέρας της πέρα από αντιπρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης δραστηριοποιούνταν ως επιχειρηματίας του κατασκευαστικού κλάδου. Η Alejandra μεγάλωσε στη Μαδρίτη όπου μετακόμισε η οικογένειά της όταν ήταν 4 χρονών. Εκεί πήγε σε ιδιωτικό καθολικό σχολείο θηλέων. Όταν ήταν 15 χρονών μετακόμισαν στο Ντόρσετ της Αγγλίας όπου και τελείωσε το σχολείο με άριστα.

 

 

Έπειτα αποφάσισε να επιστρέψει στη Μαδρίτη όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια για να σπουδάσει Διαφήμιση και Μάρκετινγκ.
Μόλις τελείωσε τις σπουδές της έκανε την πρακτική της στην διαφημιστική εταιρεία «The Farm» ενώ στη συνέχεια ανέλαβε μία θέση στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ σε μία ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιούνταν στον κλάδο των αερομεταφορών. Σήμερα είναι διαφημίστρια, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επιχειρηματίας ενώ η περιουσία της προέρχεται από τις δραστηριότητές της στην Ισπανία. Πιο συγκεκριμένα ασχολείται με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και μάλιστα διαχειρίζεται μια έπαυλη στο Ποζιτάνο της Ιταλίας.

 

Το φιλανθρωπικό της έργο κοινός τόπος με τον Ρίτσαρντ Γκιρ

Κοινός τόπος για την Alejandra Silva και τον Richard Gere είναι το φιλανθρωπικό τους έργο. Η Alejandra δραστηριοποιείται σε οργανώσεις κοινωνικής ευθύνης από πολύ παλιά. Το 2007 η Silva προώθησε μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία από κοινού με την Karolina Kurkova που ονομάστηκε Beautiful Life Fund. Ο εν λόγω μη κερδοσκοπικός οργανισμός αύξησε την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη ζωή των παιδιών που έχουν ανάγκη όπως προσφυγόπουλα και θύματα πολέμου. Ταυτόχρονα στόχος ήταν να προβληματίσει τον κόσμο σχετικά με την εκπαίδευση των άστεγων παιδιών σε όλο τον κόσμο.

 

Το 2010 συμμετείχε στο πρόγραμμα Αφρικανικής Πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Ποδοσφαίρου της Ρεάλ Μαδρίτης και δημιούργησε ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα ως μέσο ενσωμάτωσης των μη προνομιούχων παιδιών στις τοπικές τους κοινότητες. Επίσης το πρόγραμμα είχε στόχο να προωθήσει τον αθλητισμό και τις αξίες του στις αφρικανικές οικογένειες. Το 2016 δραστηριοποιούνταν σε μη κερδοσκοπική οργάνωση που στήριζε τους άστεγους.

Επίσης η Αλεχάντρα Σίλβα έχει στενές σχέσεις με το ίδρυμα του Ρίτσαρντ Γκιρ, The Gere Foundation, που υποστηρίζει προγράμματα υγείας για ασθενείς με HIV/AIDS και προγράμματα που υλοποιούνται στο Θιβέτ.

Ίσως το γεγονός ότι μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες έφερε πιο κοντά την Alejandra με τον Richard Gere παρά το γεγονός ότι γνωρίζονται από πολύ παλιά. Μάλιστα τον Μάιο του 2017 το ζευγάρι ξεκίνησε ένα πρότζεκτ για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Μαδρίτης Nino Jesus.

 

Πώς γνωρίστηκε με τον Ρίτσαρντ Γκιρ;

 

Η Σίλβα πιστεύει ότι το σύμπαν συνωμότησε και ευνόησε τη σχέση της με τον πρωταγωνιστή του Pretty Woman. Όπως εξομολογήθηκε στο ισπανικό περιοδικό «Hola!» το 2015 ο Ρίτσαρντ Γκιρ ήταν οικογενειακός φίλος και γνωρίζονταν πάνω από 15 χρόνια. Όταν μετά από χρόνια ξανασυναντήθηκαν η έλξη ήταν ακαριαία.

«Το κάρμα μάς έφερε κοντά απ’ την πρώτη στιγμή που είδε ο ένας τον άλλο.» είχε πει στο Ισπανικό περιοδικό.

 

Βέβαια και ο Ρίτσαρντ Γκιρ δεν εκφράζεται με λιγότερο ενθουσιασμό αφού έχει πει για την σχέση του ότι : «Βρήκα την ήσυχη και ευτυχισμένη ζωή που πάντα επιθυμούσα».

Η Αλεχάντρα περιέγραψε στη Daily Mail πώς έγινε η γνωριμία του Ρίτσαρντ Γκιρ και τον πατέρα της. Οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν όταν ο πρώτος δανείστηκε ένα σκάφος από τον δεύτερο. Όταν μετά από χρόνια ξανασυναντήθηκαν εκείνη δεν παρέλειψε να του θυμίσει την ιστορία.

 

Η Alejandra όπως είναι φυσικό στηρίζει την επιλογή της να είναι με τον γοητευτικό ηθοποιό και σχολιάζει τη διαφορά ηλικία τους δηλώνοντας:
«Δεν αγνοώ τη διαφορά ηλικίας μας και τι σημαίνει να είμαι με ένα αστέρι του Χόλυγουντ, αλλά όταν υπάρχει μια τόσο ισχυρή καρμική ενέργεια, τα προβλήματα εξαφανίζονται».

Στην αρχή διατηρούσαν σχέση από απόσταση αφού ο Ρίτσαρτν Γκιρ έμενε στις ΗΠΑ και εκείνη στην Ισπανία. Πριν τον γάμο η Αλεχάντρα μοίραζε τον χρόνο της μεταξύ Μανχάταν και Μαδρίτης. Τώρα έχουν αποφασίσει να μείνουν μαζί και να ξεκινήσουν τη δική τους οικογένεια.

 

Ο προηγούμενος γάμος της ήταν με έναν μεγιστάνα

Η πανέμορφη Alejandra που όπως φαίνεται έχει πάρει τα μυαλά του Ρίτσαρντ Γκιρ είναι μητέρα ενός αγοριού που έχει αποκτήσει από τον προηγούμενο γάμο της με τον Αμερικανό μεγιστάνα Γκόβιντ Φρίντλαντ. Σίγουρα όσοι έχουν καλή μνήμη θυμούνται και τον δεσμό που είχε με τον Ρομπέρτο Κάρλος.

 

Το 2012, η Alejandra Silva παντρεύτηκε τον Govind Friedland και γέννησε τον Albert τον Δεκέμβριο του 2012.
Το 2011 η Alejandra αγόρασε μαζί με τον πρώην άντρα της το εξοχικό σπίτι που είχε στην κατοχή του ο σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι το οποίο βρίσκεται στο Positano της Ιταλίας. Το αρχοντικό του Τζεφιρέλι είχε φιλοξενήσει μεταξύ άλλων τη Μαρία Κάλλας και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Εκεί δημιούργησαν ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο ονόμασαν Villa Treville. Σύντομα κατάφεραν να το μετατρέψουν σε ένα δημοφιλές θέρετρο που προσέλκυε διάσημους και εκατομμυριούχους. Το ζευγάρι τελικά χώρισε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 ύστερα από 8 χρόνια γάμου. Η μοιραία συνάντηση της Alejandra με τον Richard έγινε πριν χωρίσει με τον Friedland και μάλιστα συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο που διαχειριζόταν εκείνο το διάστημα.

Σχετικά άρθρα