Δέρμα χωρίς ρυτίδες: Κάνε… botox μόνη σου!

Το ζητούμενο για τις περισσότερες γυναίκες είναι να έχουν δέρμα καθαρό, χωρίς ρυτίδες. Τέτοια αποτελέσματα προκύπτουν από την εφαρμογή της μεθόδου του botox. Όμως, δεν έχουν όλες την οικονομική δυνατότητα για να ακολουθήσουν τη μέθοδο αυτή ή δεν θέλουν να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία, αποφεύγοντας τη χρήση τέτοιων ουσιών.

Παρακάτω θα δεις ποιους τρόπους συστήνουν οι ειδικοί, δερματολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί για να διατηρήσεις το δέρμα σου φρέσκο και χωρίς ρυτίδες, έχοντας αποτελέσματα όμοια μα αυτά της χρήσης του botox.

Αντιοξειδωτικός ορός

Η καθημερινή χρήση ενός αντιοξειδωτικού ορού με βιταμίνες C και Ε ή φερουλικό οξύ κάνει καλό στην επιδερμίδα, καθώς μειώνει τη ζημιά από την έκθεση στον ήλιο και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Βάλε αντηλιακό

Καθημερινά, οι ειδικοί σου προτείνουν την χρήση αντηλιακού με δείκτη 30, που θα πρέπει να βάζεις εφόσον βγαίνεις από το σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Καθημερινή ενυδάτωση

Απαραίτητη η καθημερινή ενυδάτωση του προσώπου με κάποια πραϋντική κρέμα, η οποία θα βοηθήσει το δέρμα σου να αναζωογονηθεί και να συνέλθει από την ταλαιπωρία της μέρας. Επίσης, σε αυτό σε βοηθάει και η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού κάθε μέρα.

Πλύνε το πρόσωπό σου

Οι ειδικοί επιμένουν στο να πλένεις καλά το πρόσωπό σου κάθε βράδυ πριν πέσεις να κοιμηθείς. Με τον τρόπο αυτό, το καθαρίζεις από το make up, την βρωμιά, τη μόλυνση και γενικότερα την ταλαιπωρία της ημέρας που έχει προηγηθεί και μπορεί να σου δημιουργήσουν ρυτίδες.

Χρησιμοποίησε ρετινοειδή

Τα ρετινοειδή και κυρίως η ρετινόλη, είναι το βασικό σου «όπλο» στον πόλεμο κατά των ρυτίδων, καθώς η βασική τους λειτουργία είναι η ενεργοποίηση των φυσικών μηχανισμών παραγωγής υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου , τα δομικά υλικά τα οποία χαρίζουν ελαστικότητα και σφριγηλότητα στην επιδερμίδα.

Κάνε απολέπιση

Καλό θα είναι να κάνεις απολέπιση μια ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα και με τον τύπο του δέρματος που έχεις. Προσοχή! Μην το κάνεις περισσότερες φορές μέσα στην ίδια εβδομάδα, διότι έτσι κάνεις ζημιά στο δέρμα σου και θα έχεις τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Δ. Μ.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα