Νέα σύλληψη για το διπλό φονικό στην Κύπρο

Το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθη 22χρονος – Ηδη για την ίδια υπόθεση είναι υπό κράτηση τρία ακόμη άτομα.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου, για την υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο Λευκωσίας.

Το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθη 22χρονος, ανακοίνωσε η αστυνομία, «για διευκόλυνση των ανακρίσεων», για τη δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου, στις 19 Απριλίου, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα.

Ηδη για την ίδια υπόθεση είναι υπό κράτηση τρία ακόμη άτομα, 33, 22 και 23 ετών. Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος υποστήριξε στην αστυνομία ότι ο ετεροθαλής αδελφός του- ο 23χρονος- του δήλωσε πως εκείνος σκότωσε το ζευγάρι.

Το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου ο 23χρονος και η 22χρονη συμβία του 33χρονου, την οποία ο τελευταίος ενέπλεξε στην υπόθεση. Ο 23χρονος υποστήριξε ότι ο αδελφός του κατέθεσε ψέμματα στην αστυνομία.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες.

Δεν εντοπίστηκαν τα κίνητρα

Ούτε χθες κατέστη δυνατόν να ξεκαθαρίσει η εικόνα για τα πραγματικά κίνητρα των δραστών του εγκλήματος, αφού υπάρχουν ακόμη κενά στην υπόθεση και βασανιστικά ερωτήματα. Τα γεγονότα της 18ης Απριλίου δεν συνάδουν με τα χαρακτηριστικά ενός εγκλήματος, το οποίο σύμφωνα με την πρώτη κατάθεση του 33χρονου σχεδιαζόταν τα τελευταία πέντε χρόνια.

Παρουσιάζεται μια υπόθεση ληστείας με λάθη και αντικρουόμενους ισχυρισμούς. Ένας δράστης που αφήνει τα παπούτσια του στη σκηνή του εγκλήματος, αλλά παίρνει μαζί του τα κορδόνια. Ο 33χρονος ύποπτος κατονόμασε τον αδελφό του ως δολοφόνο, την ίδια ώρα που με βάση τη μαρτυρία του 15χρονου γιου της οικογένειας, φέρεται να ήταν το πρόσωπο που του έκλεισε το στόμα, πληροφορώντας τον ότι σκότωσε τους γονείς του, τον κάλεσε να ανοίξει την πόρτα στο συνεργάτη του και τον «καθησύχασε» ότι δεν θα τον πείραζε καθώς ήταν και εκείνος πατέρας ενός μικρού παιδιού.

 

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα