Αδέρφια έλυναν τις διαφορές τους με εμπρησμούς

Δεν δίσταζαν να βάζουν φωτιά στις ξένες περιουσίες για να λύσουν τις διαφορές που είχαν με τους ιδιοκτήτες τους, δύο αδέλφια ηλικίας 45 και 55 χρόνων που κατηγορούνται για την ολοσχερή καταστροφή του σπιτιού μιας γυναίκας την περασμένη Πέμπτη και του οχήματος ενός άνδρα πριν από τρία χρόνια!

Η φωτιά που είχε ξεσπάσει στις 2.30΄ τα ξημερώματα της Πέμπτης στο σπίτι που βρίσκεται πάνω από ένα μπαρ στο κέντρο των Χανίων, κατασβήστηκε δύο ώρες αργότερα αλλά το κατέστρεψε ολοσχερώς με αποτέλεσμα να ξεσπιτωθεί η 51χρονη Ελληνίδα ιδιοκτήτρια. Οι επτά πυροσβέστες που έφτασαν με τρία οχήματα, βρήκαν ίχνη εμπρησμού και την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Ασφάλεια Χανίων.

Σύντομα αποκαλύφθηκε ότι η ιδιοκτήτρια είχε διαφορές με τα αδέλφια, τα οποία νοίκιαζαν από αυτήν ένα κατάστημα, αλλά δεν κατέβαλαν τα νοίκια. Ο 45χρονος εντοπίστηκε, ανακρίθηκε και ομολόγησε ότι αυτός είχε βάλει τη φωτιά, ενώ ο 55χρονος αδελφός του δεν συνελήφθη, καθώς νοσηλεύεται με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στην πορεία της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι τα δυο αδέλφια ήταν οι δράστες ενός ακόμη εμπρησμού, που είχε γίνει το 2015 στο αυτοκίνητο ενός 52χρονου με τον οποίο είχαν προσωπικές διαφορές! Το όχημα είχε καταστραφεί, ενώ φθορές είχαν προκληθεί και σε άλλα αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα δίπλα του! Ο 45χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων με κατηγορίες για εμπρησμούς και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, οι οποίες βαρύνουν και τον αδελφό του.

Σχετικά άρθρα