Baby potatoes σοτέ: Μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση για να φάτε πεντανόστιμες πατάτες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις τηγανιτές!
Συστατικά
- 700 γρ. (περίπου) µικρές πατατούλες (Baby), κοµµένες στη µέση κατά µήκος (αξεφλούδιστες),
- 1 κοφτή κουταλιά ανάλατο βούτυρο,
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
- αλάτι χοντρό, φρεσκοτριµµένο πιπέρι,
φυλλαράκια µαϊντανού για γαρνίρισµα (προαιρετικά).
Βήματα
- Ζεσταίνετε σε µέτρια φωτιά ένα πολύ µεγάλο τηγάνι (βρέστε και ένα καπάκι που να του ταιριάζει) ή µια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα και βάζετε µέσα το βούτυρο µε το ελαιόλαδο.
- Όταν λιώσει το βούτυρο και κάψει, βάζετε µέσα, σε µια στρώση τις πατάτες, µε την κοµµένη πλευρά προς τα κάτω.
- Τις ψήνετε ξεσκέπαστες για 8-10 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν καλά και να κάνουν κρούστα στην κάτω πλευρά τους.
- Γυρίζετε τις πατάτες, σκεπάζετε το τηγάνι και τις ψήνετε για άλλα 5 λεπτά (θα τις ακούτε να πιτσιλίζουν κάτω από το καπάκι).
- Τις ξεσκεπάζετε (προσεκτικά γιατί πιτσιλίζουν) και τις ξαναγυρίζετε.
- Συνεχίζετε το ψήσιµο µε ξεσκέπαστο το τηγάνι για άλλα 5 περίπου λεπτά ή µέχρι να µη βρίσκετε αντίσταση όταν τις τρυπάτε µε τη µύτη ενός µαχαιριού.
- Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και τις πασπαλίζετε µε αλάτι χοντρό και φρεσκοτριµµένο πιπέρι.
- Τις σερβίρετε γαρνίροντάς τις (αν θέλετε) µε φύλλα µαϊντανού.
Πηγή: xrysessyntages.com