Τραγανές σοτέ baby potatoes

Baby potatoes σοτέ: Μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση για να φάτε πεντανόστιμες πατάτες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις τηγανιτές!

Συστατικά

  • 700 γρ. (περίπου) µικρές πατατούλες (Baby), κοµµένες στη µέση κατά µήκος (αξεφλούδιστες),
  • 1 κοφτή κουταλιά ανάλατο βούτυρο,
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • αλάτι χοντρό, φρεσκοτριµµένο πιπέρι,
    φυλλαράκια µαϊντανού για γαρνίρισµα (προαιρετικά).

 

Βήματα

  • Ζεσταίνετε σε µέτρια φωτιά ένα πολύ µεγάλο τηγάνι (βρέστε και ένα καπάκι που να του ταιριάζει) ή µια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα και βάζετε µέσα το βούτυρο µε το ελαιόλαδο.
  • Όταν λιώσει το βούτυρο και κάψει, βάζετε µέσα, σε µια στρώση τις πατάτες, µε την κοµµένη πλευρά προς τα κάτω.
  • Τις ψήνετε ξεσκέπαστες για 8-10 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν καλά και να κάνουν κρούστα στην κάτω πλευρά τους.
  • Γυρίζετε τις πατάτες, σκεπάζετε το τηγάνι και τις ψήνετε για άλλα 5 λεπτά (θα τις ακούτε να πιτσιλίζουν κάτω από το καπάκι).
  • Τις ξεσκεπάζετε (προσεκτικά γιατί πιτσιλίζουν) και τις ξαναγυρίζετε.
  • Συνεχίζετε το ψήσιµο µε ξεσκέπαστο το τηγάνι για άλλα 5 περίπου λεπτά ή µέχρι να µη βρίσκετε αντίσταση όταν τις τρυπάτε µε τη µύτη ενός µαχαιριού.
  • Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και τις πασπαλίζετε µε αλάτι χοντρό και φρεσκοτριµµένο πιπέρι.
  • Τις σερβίρετε γαρνίροντάς τις (αν θέλετε) µε φύλλα µαϊντανού.

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα