Μου αρέσει το πιο ωραίο αγόρι του σχολείο αλλά εκείνος αγνοεί την ύπαρξή μου!

Θα ήθελα την συμβουλή σας σε ένα θέμα, εδώ και καιρό έχω κόλλημα με κάποιο αγόρι δεν ξέρω αν είναι ερωτευμένη μαζί του  ή αν απλά είναι ένας ενθουσιασμός. Μου αρέσει εδώ και καιρό,όταν τον βλέπω νιώθω όμορφα και όταν λείπει από το σχολείο νιώθω μια ενόχληση σαν στεναχώρια. Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι μου αρέσει αλλά δεν του το είπα νομίζω δεν ξέρει καν το όνομά μου, θέλω να του στείλω μήνυμα να του πω όσα νιώθω αλλά φοβάμαι ότι θα με απορρίψει καθώς εκείνος είναι όμορφος και ανήκει στα “δημοφιλή” παιδιά του σχολείου και εγώ είμαι με λίγα παραπανίσια κιλά (1,61 και 64 κιλά περίπου) και έχω μια μικρή παρέα.

Θέλω να του πω όσα νιώθω φαντάζομαι τον εαυτό μου μαζί του να του λέω πως νιώθω αλλά φοβάμαι, ξέρω στα σίγουρα περίπου ότι θα με απορρίψει εννοώ τον θέλουν τόσα κορίτσια σίγουρα θα με θεωρήσει μια απλή κοπελίτσα και αυτό δεν το θέλω. Έχω πολλές ανασφάλειες γενικά θέλω να μιλήσω κάπου αλλά δεν μπορώ ακόμα και στην κολλητή μου φοβάμαι να της πω πως θέλω να του στείλω

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Μάριος Παππάς

Είτε είναι έρωτας ή ενθουσιασμός αυτό το οποίο περιγράφεις δεν παύει να είναι ένα όμορφο συναίσθημα το οποίο νιώθεις για εκείνον… Το μόνο σίγουρο είναι πως αν με κάποιον τρόπο δεν του εκφράσεις τα συναισθήματά σου ή έστω να τον προσεγγίσεις θα μείνεις με την απορία.

Σίγουρα καταλαβαίνω πως δεν το βλέπεις τόσο απλό καθώς τον έχεις ανεβάσει σε ένα βάθρο. Τον θεωρείς όμορφο και δημοφιλή και αυτό σε δυσκολεύει προβλέποντας την αρνητική του απάντηση. Εδώ θα πρέπει να δουλέψεις με 2 πράγματα. Από τη μια φαίνεται να υποβιβάζεις τον εαυτό σου και την αξία σου και να θεωρείς εκ προοιμίου δεδομένο ότι η απάντηση του θα είναι αρνητική και αυτό πηγάζει από την έλλειψη αυτοπεποίθησης που εκπέμπεις και με τα λόγια σου. Το κλειδί βρίσκεται στις πολλές ανασφάλειες που λες ότι νιώθεις και αυτό είναι που τελικά σε εμποδίζει. Η αυτοπεποίθηση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το άλφα και το ωμέγα καθώς αυτό είναι που τελικά εισπράττει πρωτίστως ο άλλος και όχι τα λίγα παραπανίσια κιλά ή το ύψος. Επιπλέον μόνο αν ρισκάρεις θα έχεις πιθανότητες να τον κερδίσεις.

Αν θεωρείς τις ανασφάλειες σου τόσο σημαντικές και αποτρεπτικές σε αυτήν την φάση ίσως θα ήταν κάτι που θα μπορούσες να δουλέψεις με κάποιον ειδικό,καθώς πολλές φορές έχουμε την τάση να μειώνουμε τον εαυτό μας χωρίς να είναι πάντα τόσο αντικειμενικά τα δεδομένα.

Μάριος Παππάς

Ψυχολόγος

[email protected]

Σχετικά άρθρα