Έγκαυμα από τον ήλιο: Τι πρέπει να κάνεις

Καθώς ο καιρός ανοίγει και ο ήλιος γίνεται ολοένα και πιο δυνατός είναι πολύ πιθανό να βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να ξεχαστείς και να βρεθείς με έντονο κάψιμο σε βαθμό που να πάθεις έγκαυμα από τον ήλιο.

Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές για το τι θα πρέπει να κάνεις άμεσα, ώστε να αποφύγεις τις δυσάρεστες συνέπειες που μπορεί να έχει το έγκαυμα από τον ήλιο.

Προφυλάξου άμεσα

Καλό θα είναι με το που θα διαπιστώσεις ότι έχεις έγκαυμα από τον ήλιο να μπεις σε κλειστό χώρο, ώστε να πάψεις να είσαι εκτεθειμένη στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, που είναι πιθανό να οδηγήσει στο να χειροτερεύσει η κατάστασή σου.

Κάνε ντους

Το νερό στο σώμα σου θα σε ανακουφίσει άμεσα, βοηθώντας το έγκαυμα από τον ήλιο να μην χειροτερέψει, ενώ παράλληλα μένεις και ενυδατωμένη κάτι που είναι, επίσης, πολύ σημαντικό.

Βάλε ενυδατική

Με το που θα βγεις από το ντους, καλό θα είναι να βάλεις μια ενυδατική κρέμα στο σώμα σου, κατά προτίμηση αλόη, που όχι μόνο θα σε δροσίσει, αλλά θα συμβάλει στο να υποχωρήσει το έγκαυμα από τον ήλιο. Βάλε τρεις με τέσσερις φορές μέσα στη μέρα, στο σημείο που έχεις καεί και θα δεις αισθητή διαφορά.

Κρύες κομπρέσες

Εφάρμοσε στο σημείο που έχεις το έγκαυμα από τον ήλιο κομπρέσες με κρύο νερό ή και κρύο γάλα, ώστε να ανακουφιστεί το δέρμα σου, αλλά και να υποχωρήσει το έγκαυμα από τον ήλιο.

Μην το πειράζεις

Εφόσον έχεις έγκαυμα από τον ήλιο, είναι πολύ πιθανό να έχεις φουσκάλες ή κάποιο εξάνθημα. Σε καμία περίπτωση μην βάλεις τα χέρια σου για να σπάσεις τις φουσκάλες ή για να ξυστείς, καθώς μάλλον θα κάνεις την κατάσταση χειρότερη. Αντιστάσου στη φαγούρα που είναι πιθανό να νιώσεις.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα