Γιατί τα νεογέννητα έχουν ανάγκη να είναι στα… ζεστά;

Τα νεογέννητα έχουν ανάγκη να είναι στα ζεστά, ακόμα και τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει να ανοίγει. Παρακάτω θα βρείτε τους λόγους, αλλά και τους τρόπους που μπορείτε να κρατήσετε ζεστό το μωρό σας!

Βρίσκεται 9 μήνες μέσα στην κοιλιά σας, σε ένα ζεστό και “καθησυχαστικό” περιβάλλον. Και μόλις βγαίνει αισθάνεται απανωτά σοκ! Από τη μια βγαίνει σε ένα “ξένο” περιβάλλον, με πολύ δυνατό φωτισμό (τα μωρά δεν αντέχουν τα πολλά φώτα) και φυσικά με μια εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας στην οποία ήταν συνηθισμένο να υπάρχει!

Πώς να καλύψετε την ανάγκη του για ζεστασιά;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, ώστε το μωρό σας να αισθάνεται άνετα στο νέο του περιβάλλον και να του εξασφαλίσετε τις συνθήκες που είχε όταν ήταν μέσα στην κοιλιά σας.

  • Με το που θα γεννηθεί, συνηθίστε το στην επαφή σώμα με σώμα. Βάλτε το στο στήθος σας, ακόμα κι όταν δεν θηλάζει και φροντίστε να μην παρεμβαίνουν ρούχα ανάμεσά σας
  • Να το κοιμίζετε όσο πιο συχνά μπορείτε στην αγκαλιά σας. Αυτό ευνοεί το μεταξύ σας δέσιμο
  • Ένα μάρσιπο είναι η τέλεια ιδέα για να έχετε κάθε στιγμή το παιδί σας στην αγκαλιά σας, ακόμα κι όταν εσείς κάνετε δουλειές
  • Σε πολλά μωρά αρέσει το… φάσκιωμα. Κάτι ήξεραν οι γιαγιάδες μας… Επειδή είναι κάτι που δεν ξέρετε να κάνετε λογικά, υπάρχουν οι υπνόσακοι για τον πρώτο καιρό. Το μωρό θα αισθάνεται εξίσου καλυμμένο και ζεστό.
  • Αν δεν του αρέσει να κοιμάται στο κρεβάτι του, μπορείτε το κοιμήσετε στο δικό σας. Αρκεί βέβαια να μην το συνηθίσει και δε θέλει ποτέ το δικό του κρεβάτι

Μην ξεχνάτε ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπερβάλλετε σε τίποτα. Ο καιρός ζεσταίνει και είναι φυσικό το μωρό σας να αρχίσει να ζεσταίνεται. Η ιδανική θερμοκρασία για το δωμάτιό του είναι 20-22 βαθμοί. Αν δείτε ότι έχει αρχίσει να κοκκινίζει ή να βγάζει σπυράκια από τη ζέστη, τότε μάλλον το έχετε παρακάνει!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από mamanpourlavie.com

Σχετικά άρθρα