Τούρκοι χάκερ χτύπησαν τη σελίδα του ΑΠΕ: «Θα σας ρίξουμε στη θάλασσα»

Ένα… περίεργο και ταυτόχρονα προκλητικό μήνυμα κατά της Ελλάδας εμφανίστηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Δευτέρας στην κεντρική σελίδα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, μπαίνοντας στην αρχική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ και έπειτα από αναμονή λίγων δευτερολέπτων, εμφανιζόταν ένα μήνυμα στα τουρκικά, το οποίο, κάνοντας σαφή αναφορά στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα και δεν έχουν εκδοθεί στην Τουρκία, στην οποία κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες, απειλούσε ευθέως την Ελλάδα, καλώντας την «να μην ξεχνάει το παρελθόν της» και «να μην υποθάλπει τρομοκράτες».

«Ελλάδα ξεχνάς γρήγορα, ρίξαμε στη θάλασσα τους προγόνους σας, θα το ξανακάνουμε» ήταν στην ουσία το νόημα και το «μήνυμα» όσων έγραψαν οι -κατά τα φαινόμενα- Τούρκοι χάκερ στην αρχική σελίδα του ΑΠΕ.

Έπειτα από λίγο, το μήνυμα δεν εμφανιζόταν στην πρώτη σελίδα του ΑΠΕ.

Για συνεχείς κυβερνοεπιθέσεις από Τούρκους χάκερ έκανε λόγο ο Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ, Μιχάλης Ψύλλος, με αφορμή την τελευταία επίθεση στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Ψύλλο το απειλητικό για την Ελλάδα μήνυμα με φράσεις όπως «θα σας ρίξουμε στη θάλασσα» έμεινε «στον αέρα» 4 λεπτά.

Κατά την εκτίμησή του «τέτοιες επιθέσεις θα γίνονται ολοένα και πιο συχνές όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές (σ.σ. στην Τουρκία)».
Όπως ανακοίνωσε, τέλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η επίθεση των Τούρκων χάκερ θα γίνει γνωστή «στα διεθνή φόρα και τις επαγγελματικές ενώσεις στις οποίες ανήκουμε».

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα