Μπορεί να πάθεις κρίση πανικού μετά από κρύωμα;

Πριν 6 περίπου χρόνια γνώρισα για πρώτη φορά την κρίση πανικού! Ταλαιπωρήθηκα αρκετά μέχρι να καταλάβω τι μου συμβαίνει! Πήρα αγωγή την οποία και δεν τελείωσα καλώς ή κακώς! Μετά όμως έμαθα να ζω με αυτό έως τώρα και απλά κατάλαβα πως όλα είναι η σκέψη μια ιδέα που περνά από το μυαλό! Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα ένιωθα υπέροχα δυστυχώς, όμως, αυτές της μέρες δεν νιώθω και ιδιαίτερα καλά. Αλλά δεν το βάζω κάτω! Θα το πολεμήσω με νύχια και με δόντια, αλλά από κάτω δεν θα με πάρει. Απλά θέλω να ρωτήσω υπάρχει περίπτωση να με πιάνει αυτό μόνο όταν έχω κρύωμα; Γιατί και την πρώτη φορά κρύωμα είχα. Λέω από μέσα μου μήπως το συνδύασα με κάτι και γι’ αυτό με πιάνει φοβία.

Στο ερώτημα απαντά ο Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής Χρήστος Κακουλίδης:

Σε καμία περίπτωση, δεν ισχύει το ότι θα μπορούσε να σας πιάσει κρίση πανικού επειδή κρυολογήσατε.

Από εκεί και πέρα, μιας και δεν θέτετε κάποιο ερώτημα επιπλέον, θα ήθελα να αναφερθώ μόνο σε αυτό που γράψατε «Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα ένιωθα υπέροχα δυστυχώς, όμως, αυτές της μέρες δεν νιώθω και ιδιαίτερα καλά».

Κατανοείτε, πως δεν είναι δυνατόν κάθε μέρα να νιώθουμε υπέροχα. Το αναφέρω, μιας και αυτό είναι μια παγίδα που μας βάζει συχνά το μυαλό μας. Αναρωτιόμαστε γιατί να μην είμαστε σήμερα τόσο καλά όσο ήσασταν εχθές, λες και είμαστε κάποιο είδος μηχανήματος που έχει μια σταθερή διάθεση καθημερινά. Το αναφέρω απλά, μιας και μου τράβηξε την προσοχή ο τρόπος που γράψατε τη συγκεκριμένη φράση, ακόμη κι αν μοιάζει πως αναφερόσασταν στις κρίσεις πανικού.

Χρήστος Κακουλίδης,Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής
ΙΑΤΡΕΙΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Πλατεία Ελευθερίας 1, Κατερίνη, ΤΚ 60100
Τηλ. 2351 10 31 80, Κιν. 6947 93 97 63
Psychiatros Online

Σχετικά άρθρα