Νέα πρόκληση: Τουρκικό πλοίο έπεσε πάνω σε ελληνική κανονιοφόρο

Άλλο ένα περίεργο και προκλητικό περιστατικό από την πλευρά της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στο Αιγαίο καθώς λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, τουρκικό εμπορικό πλοίο «ακούμπησε» κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες , το τουρκικό εμπορικό πλοίο αγνόησε τα σήματα από την ελληνική κανονιοφόρο «Αρματωλός» και ακούμπησε το ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Από τις πρώτες πληροφορίες για το περιστατικό, φαίνεται πως δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές στο ελληνικό πλοίο που έπλεε ανοιχτά της Λέσβου. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τουρκικό εμπορικό πλοίο ανέπτυξε ταχύτητα και κατευθύνθηκε προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί, με ανακοίνωση του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού επιβεβαίωσε το περιστατικό αναφέροντας ότι το εμπορικό πλοίο KARMATE σημαίας Τουρκίας που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Μυτιλήνης προσέγγισε και επακούμβησε με την κανιοφόρο «Αρματωλός» στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Μυτιλήνης εντός Εθνικής Χωρικής Θάλασσας, παραβιάζοντας το διεθνή κανονισμό αποφυγής σύγκρουσης στη θάλασσα καθώς – όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση – το εμπορικό πλοίο ήταν καταφθάνων.

Το ΓΕΝ υπογραμμίζει ότι μετά το συμβάν, το εμπορικό πλοίο αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε κινούμενο προς τις πλησιέστερες ακτές της Τουρκίας χωρίς να απαντήσεις στις κλήσεις ασυρμάρτου της κανονιοφόρου «Αρματωλός». Από το περιστατικό, δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με το ΓΕΝ, το συμβάν έλαβε ώρα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας της κανονιοφόρου «Αρματωλός» στο πλαίσιο συμμετοχής στη Συμμαχική επιχείρηση “AEGEAN ACTIVITY”, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο Πέλαγος ενώ για το συγκεκριμένο περιστατικό ενημερώθηκαν ήδη οι αρμόδιες Νατοϊκές Αρχές

Όπως έγινε γνωστό, η κανονιοφόρος «Αρματωλός» συνεχίζει την αποστολή.

Πηγή: in.gr

 

Σχετικά άρθρα