Η 29χρονη Βένια ρωτά

Η κόρη μου είναι 11 μηνών και δεν τρώει σχεδόν τίποτα. Φοβάμαι πολύ… Τι να κάνω;

Η κόρη μου είναι σχεδόν 11 μηνών γεννήθηκε 2895 kg αυτή τη στιγμή τα κιλά της είναι 6,9 kg δυστυχώς δεν τρώει σχεδόν τίποτα, ειδικά φρουτόκρεμα μόνο 15 με 20 κουταλιές στο μεσημεριανό της και κατά συνέχεια  5-6 κουταλιές στην απογευματινή κρέμα. Τι μπορώ να κάνω να το αλλάξω αυτό; Φοβάμαι μην πάθει τίποτα. Επίσης, μπορώ να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό πάνω σε αυτό εκτός από παιδίατρο;

Στο ερώτημά σας απαντά ο Σωτήρης Πουλής, Παιδίατρος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το μωρό σαφώς και πρέπει να ελεγχθεί, καθώς βρίσκεται κάτω από το φυσιολογικό ελάχιστο όριο για την ηλικία της. Τον έλεγχο, κλινικό και εργαστηριακό, τον αρχίζει ο παιδίατρος και ανάλογα με την ύπαρξη ή μη ευρημάτων,  μπορεί να παραπέμψει σε άλλες ειδικότητες, όπως παιδοενδοκρινολόγο, παιδογαστρεντερολόγο, παιδοκαρδιολόγο κα. Σημαντικές πληροφορίες είναι το αν τρώει κάποια τροφή με ευχαρίστηση και σε ποσότητες, αν κουράζεται τρώγοντας, αν κάνει εμετούς, διάρροιες, περίεργα κόπρανα, αν η ανορεξία υπήρχε εξαρχής ή εμφανίστηκε με την εισαγωγή στερεών τροφών κι αν υπάρχει και κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας-πχ  συχνοί πυρετοί, βήχας, χλωμάδα-αναιμία κλπ.

Σωτήρης Πουλής          

Παιδίατρος

Λεωφ. Βενιζέλου Ελ. 119, Νέα Σμύρνη

2109313103

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X