Κι όμως η γυμναστική ομορφαίνει! Μάθε πώς!

Γυμναστήριο, αθλήματα, περπάτημα: κουραστικές δραστηριότητες που απαιτούν πολλή ενέργεια, την οποία δε θέλεις να σπαταλήσεις άδικα!… Εσύ θέλεις να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου αγκαλιά με το κινητό και το pc σου, να μιλάς με τους φίλους σου, να “χαζεύεις” στο Instagram και να βλέπεις βιντεάκια στο Youtube. Μήπως όμως πρέπει να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου; Γιατί κρύβει μυστικά ομορφιάς που δεν γνωρίζεις;

Πόση ώρα χρειάζεται;

Τα νέα είναι ευχάριστα για σένα που δεν αντέχεις πολύ να κινείσαι! Δε χρειάζεται να ασκείσαι υπερβολικές ώρες την εβδομάδα! Σύμφωνα με τους ειδικούς, 150΄ άσκησης μέτριας έντασης ή 75′ άσκησης υψηλής έντασης την εβδομάδα αρκούν για να… είσαι και να διατηρείσαι όμορφη!

Ποια είναι τα οφέλη της γυμναστικής στο δέρμα σου;

Η… φυσική λάμψη στο πρόσωπο!

3 φορές την εβδομάδα γυμναστικής αρκούν για να αποκτήσεις φυσική λάμψη στο πρόσωπο, χωρίς να χρειαστεί να προσθέσεις μακιγιάζ! Πώς λάμπεις; Με λίγη ασκησούλα αρχίζεις σιγά σιγά να ιδρώνεις και ανοίγουν οι πόροι του δέρματός σου! Έτσι αποκτάς μια φυσική λάμψη με όχι πολύ κόπο! Και το πιο θετικό; Το πρόσωπό σου λεπταίνει, τονίζονται οι γωνίες σου και έτσι αναδεικνύεται περισσότερο η ομορφιά σου!

Φυσικά η λάμψη δεν περιορίζεται μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα! Οι μύες τονώνονται και έτσι αναζωογονείται όλο το σώμα σου! Αν το πάρεις και λίγο πιο σοβαρά, μπορείς -εννοείται- να δεις και πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα! Απλώς θέλει χρόνο και διάθεση!

Το δέρμα αναπνέει!

Με τη γυμναστική και ιδιαίτερα με τον ιδρώτα που εκείνη προκαλεί, το δέρμα αναπνέει! Ωστόσο, το… αλάτι που περιέχει ο ιδρώτας μπορεί να αποξηράνει λίγο το δέρμα σου και να χρειαστεί στη συνέχεια της άσκησης περαιτέρω ενυδάτωση! Ιδανικά, βάλε μια ελαφριά και σχετικά άοσμη κρέμα σώματος πριν την άσκηση, για να αποφύγεις την ξηρότητα!

Τι μακιγιάζ να χρησιμοποιήσεις; Μα το φυσικό σου look! Θα λάμπεις! Για να τονίσεις το φυσικό αποτέλεσμα, επίλεξε ένα έντονο κραγιόν, κόκκινο ή φούξια! Αν πάλι σου αρέσει πολύ να βάφεσαι, υπάρχουν πολλά waterproof προιόντα στο εμπόριο. Αλλά γιατί να ταλαιπωρείς το δέρμα σου;

Το athleisure είναι στη μόδα!

athleisure look

Έχεις δει σε όλες τις στήλες μόδας -και στη δική μας- πόσο στη μόδα είναι το athleisure! Ακόμα και αν δεν είσαι πολύ φαν, είναι πολύ trendy να αρχίσεις να το εφαρμόζεις τουλάχιστον πού και πού! Βγες μετά το γυμναστήριο για φαγητό ή για καφέ με τη φόρμα και τα αθλητικά. Φρόντισε να βάλεις ένα ωραίο t-shirt από πάνω! Και τα βλέμματα θα πέσουν πάνω σου!

Η όρεξή σου ρυθμίζεται

Εντάξει μπορεί η γυμναστική να ανοίγει λίγο την όρεξη αλλά αν μπεις σε ένα πρόγραμμα, τότε η όρεξή σου θα έρθει σε ισορροπία! Πρώτ’ απ’ όλα, αν βάλεις στο πρόγραμμά σου τη γυμναστική, χρειάζεται να έχεις φάει πολύ νωρίτερα (για να μην πας ούτε με άδειο στομάχι ούτε με πολύ γεμάτο) αλλά και να μη φας πάρα πολύ στη συνέχεια! Οπότε σιγά σιγά μπαίνεις σε ένα πρόγραμμα!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από psychologies.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ανεβοκατέβασμα σκάλας: Η καλύτερη γυμναστική ή ο… έχθρος των αρθρώσεων;

5 «έξυπνοι» τρόποι για να κάψεις θερμίδες χωρίς γυμναστική!

Επίπεδη κοιλιά χωρίς γυμναστική; Κι όμως γίνεται!

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα