Κουνέλι με μανιτάρια και ντομάτες

Μια ενδιαφέρουσα συνταγή για όσους αγαπούν το κουνέλι και θέλουν να πειραματιστούν στην κουζίνα τους με το συγκεκριμένο υλικό!

Συστατικά

  • 1 κουνέλι, τεμαχισμένο,
  • 6 μέτριες ντομάτες,
  • 250 γρ. (15 περίπου) μικρά μανιτάρια,
  • 2/3 φλ. άσπρο ξηρό κρασί,
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 3 σκελίδες σκόρδο,
  • 2 κλωναράκια θυμάρι (ή 1 κουταλάκι ξηρό θυμάρι),
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  • Τρίβετε τα κομμάτια του κουνελιού με δυο σκελίδες σκόρδου, μοιρασμένες κατά μήκος.
  • Ζεσταίνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ροδίζετε μέσα τα κομμάτια του κουνελιού. Τα περιχύνετε με το κρασί και αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σ’ ένα πήλινο γιουβέτσι, ή ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το μισό θυμάρι και βάζετε το ταψί στο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Στο μεταξύ, πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε κάθετα στη μέση. Ξεπλένετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε χοντρά φετάκια. Προσθέτετε στο ταψί, γύρω από τα κομμάτια του κουνελιού τις ντομάτες και τα μανιτάρια.
  • Ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο θυμάρι, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε την τελευταία σκελίδα του σκόρδου ψιλοκομμένη και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30-35 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το κουνέλι

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα