Ανασφάλιστα οχήματα: Λήγει σήμερα η προθεσμία τακτοποίησης

Περίπου 385.000 ανασφάλιστα οχήματα θα πρέπει να ασφαλιστούν μέχρι σήμερα από τους ιδιοκτήτες τους, προκειμένου να γλιτώσουν το πρόστιμο.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα αποστείλουν σήμερα στοιχεία προς την ΑΑΔΕ, αναφορικά με όσα οχήματα ασφαλίστηκαν έως το τέλος Απριλίου, προκειμένου να βγουν από τη λίστα των ανασφάλιστων, έπειτα και από σχετική διασταύρωση της Αρχής.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι το διάστημα Ιανουάριος – Απρίλιος 2018, μόλις 95.927 οχήματα ασφαλίστηκαν, από τα υπολογιζόμενα ανασφάλιστα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, στις 30 Απριλίου τα ασφαλισμένα οχήματα έφθασαν τα 6.104.684, έναντι 6.000.757 που ήταν στις αρχές της χρονιάς.

Τώρα, βάσει της νέας διασταύρωσης, που διενεργήθηκε την περασμένη τα ανασφάλιστα οχήματα αγγίζουν τις 385.000.

Σήμερα λοιπόν, καλούνται οι ιδιοκτήτες αυτών των ανασφάλιστων οχημάτων να τα ασφαλίσουν, διότι –ανάλογα την κατηγορία- θα χρεωθούν πρόστιμα στο taxis, τα οποία είναι: 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κ.εκ., 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κ.εκ., 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1000 κ.εκ. και 250 ευρώ για μεγαλύτερου κυβισμού.

Σε περίπτωση που δεν ασφαλίσει κάποιος το όχημά του και από τη στιγμή που εκδόθηκε πρόστιμο, πρώτα τα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμα και έπειτα να το ασφαλίσει.

Πηγή: news247.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X