Απόψε είναι ο α’ ημιτελικός της Eurovision – Όλες οι λεπτομέρειες της βραδιάς

Στην Λισαβόνα στρέφονται απόψε τα βλέμματα, καθώς θα διεξαχθεί ο α’ ημιτελικός της Eurovison, στον οποίο διαγωνίζονται 19 χώρες για τα πρώτα 10 «εισιτήρια» για τον τελικό, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος.

Η βραδιά στο Altice Arena θα αρχίσει στις 22:00 (ώρα Ελλάδας), με το Αζερμπαϊτζάν να «ανοίγει» το διαγωνιστικό κομμάτι και την Κύπρο να το ολοκληρώνει, ενώ η Ελλάδα θα εμφανιστεί 14η κατά σειρά.

Αναλυτικά, η σειρά εμφάνισης των χωρών:

1. Αζερμπαϊτζάν
2. Ισλανδία
3. Αλβανία
4. Βέλγιο
5. Τσεχία
6. Λιθουανία
7. Ισραήλ
8. Λευκορωσία
9. Εσθονία
10. Βουλγαρία
11. ΠΓΔΜ
12. Κροατία
13. Αυστρία
14. Ελλάδα
15. Φινλανδία
16. Αρμενία
17. Ελβετία
18. Ιρλανδία
19. Κύπρος

Μετά την παρουσίαση όλων των τραγουδιών θα δοθεί ο χρόνος για το televoting, ενώ η αγωνία θα τερματιστεί περίπου τα μεσάνυχτα, οπότε και θα ανακοινωθούν, με τυχαία σειρά και όχι με βάση την βαθμολογία που συγκέντρωσαν, οι δέκα χώρες που προκρίνονται.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, τόσο η Γιάννα Τερζή, όσο και η Ελένη Φουρέιρα, θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους στον τελικό.

Οι Έλληνες τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν (εκτός από τη συμμετοχή της χώρας μας) καλώντας από σταθερό στο 901 600 41 ΧΧ προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης, ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας (η χρέωση για κλήση από σταθερά τηλέφωνα είναι 0,65 ευρώ με ΦΠΑ, η κλήση ή το SMS από κινητά κοστίζει 0,62 ευρώ με ΦΠΑ. Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού).

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί ο β’ ημιτελικός, από τον οποίο θα προκριθούν άλλες δέκα χώρες, ενώ η μεγάλη βραδιά της φετινής διοργάνωσης θα γίνει το Σάββατο, οπότε και θα διαγωνιστούν οι είκοσι χώρες από τους δύο ημιτελικούς, οι λεγόμενοι Big 5 (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο) και η διοργανώτρια (Πορτογαλία).

Δείτε στο βίντεο πώς θα είναι η αποψινή βραδιά:

Πηγή: peoplegreece.com

Σχετικά άρθρα