Ψημένα μήλα με αποξηραμένα φρούτα και καρύδια

Συστατικά

6 μεσαία μήλα
1 φλ. καρύδια
½ φλ. σταφίδες, ή αποξηραμένα cranberries
2 Κ σιρόπι σφενδάμου
1 κ. γλ. φρέσκο ξύσμα λεμονιού
¼ κ. γλ. κανέλα
¼ κ. γλ. μοσχοκάρυδο
½ φλ. βερίκοκο
1½ φλ. χυμό μήλου
1 Κ βούτυρο
½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Βήματα

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 ° C. Αφαιρείτε τον πυρήνα του κάθε μήλου.

Βήμα 2

Τοποθετείτε τα καρύδια, τις σταφίδες (ή τα αποξηραμένα cranberries) σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέτετε το σιρόπι, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε αρκετές φορές μέχρι να αναμιχθούν.

Βήμα 3

Τοποθετείτε τα μήλα στο προετοιμασμένο ταψί και προσθέτετε μια γενναιόδωρη κουταλιά της σούπας πάνω στον κρατήρα του κάθε μήλου.

Βήμα 4

Αναμιγνύετε το χυμό μήλου και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφαιρείτε από τη θερμότητα και προσθέτετε τη βανίλια. Ρίχνετε το υγρό πάνω και γύρω από τα μήλα.

Βήμα 5

Καλύπτετε τα μήλα χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 30 λεπτά.Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αλείφετε τα μήλα καλά. Συνεχίζετε να ψήνετε, ακάλυπτα, για 20 έως 35 λεπτά περισσότερο (ανάλογα με το μέγεθος των μήλων), ραντίζετε κάθε 10 λεπτά, έως ότου τα μήλα να είναι τρυφερά.

Σχετικά άρθρα