Μπορείς να κάνεις σεξ όταν έχεις ουρολοίμωξη;

Όπως είναι πιθανό να γνωρίζεις πολύ καλά, εφόσον όταν ουρείς αισθάνεσαι κάψιμο και θέλεις συνέχεια να πηγαίνεις τουαλέτα, τότε μάλλον πάσχεις από ουρολοίμωξη, μια μόλυνση από σχετικό βακτήριο που προσβάλλει το ουροποιητικό σου σύστημα και κυρίως την κύστη σου.

Μάλιστα, είναι πολύ… διαδεδομένη μεταξύ του γυναικείου πληθυσμού, καθώς το 40-60% των γυναικών είναι σίγουρο ότι θα προσβληθούν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους από ουρολοίμωξη. Όμως, ακόμα και με ουρολοίμωξη δεν παύεις να είσαι γυναίκα και να θέλεις να κάνεις σεξ. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι το εξής: Μπορείς να κάνεις σεξ έχοντας ουρολοίμωξη;

Διάβασε παρακάτω τρεις βασικές ερωτήσεις και τι απαντούν οι ειδικοί, ώστε να σε καθοδηγήσουν καταλλήλως εάν μπορείς να κάνεις σεξ έχοντας ουρολοίμωξη.

Μπορεί να χειροτερέψεις λόγω του σεξ;

Η αλήθεια είναι ότι στην περίπτωση που πάσχεις από ουρολοίμωξη θα πρέπει να ξεχάσεις εντελώς το σεξ. Κι αυτό, γιατί εφόσον αποφασίσεις να κάνεις σεξ έχοντας ουρολοίμωξη είναι πολύ πιθανό να χειροτερέψει πολύ η κατάστασή σου, μιας και έτσι αναπαράγεται το αρχικό μικρόβιο που σου προκάλεσε τη λοίμωξη.

Επίσης, το σεξ δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο. Αντίθετα, θα είναι ιδιαίτερα επίπονο για σένα, μιας και λόγω του ότι είναι ερεθισμένη η κύστη σου η οποία βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον κόλπο σου, θα δέχεται ιδιαίτερη πίεση με αποτέλεσμα να ζορίζεσαι πολύ.

Μπορεί να «κολλήσεις» τον σύντροφό σου;

Όχι, μην ανησυχείς. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ουρολοίμωξη δεν είναι μεταδοτική. Σε περίπτωση, λοιπόν, που έχεις μετά το σεξ κάποια συμπτώματα που θεωρείς ότι οφείλονται σε ουρολοίμωξη, καλό θα είναι να εξεταστείς άμεσα γιατί μάλλον έχεις «κολλήσει» κάποιο αφροδίσιο νόσημα, όπως χλαμύδια ή γονόρροια που έχουν παρόμοια συμπτώματα.

Πότε μπορείς να ξανακάνεις σεξ;

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να ακολουθήσεις την κατάλληλη θεραπεία, εφόσον ο γιατρός σου έχει επιβεβαιώσει με τα σχετικά τεστ ότι πάσχεις από ουρολοίμωξη. Κατά πάσα πιθανότητα θα σου δώσει αγωγή με αντιβιοτικά. Εφόσον, λοιπόν, ολοκληρώσεις την αγωγή σου και δεν έχεις πλέον συμπτώματα τότε ναι, μπορείς να ξανακάνεις σεξ και να το ευχαριστηθείς. Συνήθως, ο απαιτούμενος χρόνος είναι μια εβδομάδα.

Προσοχή! Εάν έχεις ολοκληρώσει τη φαρμακευτική σου αγωγή, αλλά και πάλι αισθάνεσαι πόνο στο σεξ, τότε μην συνεχίσεις και περίμενε ακόμα λίγες μέρες.

Δ. Μ.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα