«Χώρισα πριν 4 μήνες γιατί με χτυπούσε. Ακόμα περνάω δύσκολα».

Είμαι σε διάσταση εδώ και 4 μήνες. Έχω μια κόρη 14 μηνών. Πριν χωρίσουμε με τον εν διαστάσει σύζυγο μου, μέναμε με τους γονείς του. Δεν πέρναγα καθόλου καλά. Με χτυπάτε, έπινε και μέσω της αστυνομίας έφυγα από κει.

Πέρασα και περνάω ακόμα δύσκολες στιγμές και φάσεις που μου βγαίνουν πολλά νευρά. Προσπαθώ να τα διαχειριστώ, άλλα μου είναι παρά πολύ δύσκολο και δεν ξέρω τι να κάνω. Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάτι;

Στο ερώτημα απαντά η ψυχολόγος – οικογενειακή θεραπεύτρια, Νίκη Λιώτη:

Η όλη κατάσταση την οποία βίωσες φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη, γι’ αυτό και θα ήταν χρήσιμο να δώσεις στον εαυτό σου τον χρόνο που χρειάζεται για να αναρρώσει, να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να συνεχίσει.

Ίσως θα σε βοηθούσε το να καλλιεργήσεις ορισμένες συμπεριφορές – δραστηριότητες αυτοφροντίδας προκειμένου να αρχίσεις να αντιμετωπίζεις με πιο όμορφο τρόπο τον εαυτό σου, καθώς και να δεις πώς όλη αυτή η κατάσταση σε έχει βοηθήσει να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, να μάθεις περισσότερα πράγματα για σένα και να βελτιώσεις την ζωή σου.

Εξάλλου δεν ήταν λίγο το γεγονός ότι βρήκες την δύναμη να αποκοπείς από αυτό το τοξικό για εσένα περιβάλλον. Πλέον μπορείς να αφήσεις πίσω αυτό το παρελθόν και να ζήσεις με ελπίδα και αισιοδοξία στο παρόν.

Νίκη Λιώτη

Ψυχολόγος, Συστημική – Οικογενειακή Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Λ. Δημοκρατίας 31, Ωραιόκαστρο
Τηλ.: 6948 950 371 – 2314028996
Email:  [email protected]/ [email protected]

Σχετικά άρθρα