Κακοκαιρία η Θεσσαλονίκη: Έμεινε η πόλη χωρίς νερό και ρεύμα

«Πνίγηκε» η Θεσσαλονίκη από ισχυρή καταιγίδα, που μέσα σε λίγα λεπτά έφερε βροχή 1,5 μήνα για τη συμπρωτεύουσα, ενώ πολλά δεινά αναφέρονται στην Ξάνθη, τη Λάρισα και το νομό Αργολίδας από την κακοκαιρία που αναμένεται να συνεχιστεί κατά τόπους ανά τη χώρα.

Για περίπου δύο ώρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα «χτύπησαν» τη Θεσσαλονίκη. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά στην οδό Εθνικής Αμύνης, στο κέντρο της πόλης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι και τις 15:00, είχε δεχθεί περίπου 300 κλήσεις από πολίτες στο κέντρο αλλά και από τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Από παράθυρο του Λευκού Πύργου απεγκλωβίστηκαν ογδόντα τουρίστες αλλά και μαθητές, που παγιδεύτηκαν επί μιάμιση ώρα καθώς το νερό είχε φτάσει στο 1,5 μέτρο στην έξοδο και στα 50 εκατοστά εντός του χώρου.

Χωρίς νερό μέχρι το απόγευμα το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ιδίως στη λεγόμενη «πυρίκαυστο ζώνη», αλλά και σε περιοχές στα ανατολικά της πόλης, εξαιτίας της υψηλής θολότητας που παρουσίασε το νερό μετά την ισχυρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι.

Μέχρι το απόγευμα δε θα έχει νερό το κέντρο της Θεσσαλονίκης, που τροφοδοτείται από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου, προκειμένου να διασφαλιστεί με τους απαραίτητους υγιεινολογικούς ελέγχους ότι έχει την κατάλληλη ποιότητα και είναι απολύτως ασφαλές ώστε να δοθεί για κατανάλωση, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΥΑΘ.

Κλειστά σχολεία

Στο δήμο Θεσσαλονίκης, κλειστά θα παραμείνουν το 37ο και το 41ο δημοτικό σχολείο, καθώς και το 28 – 29ο και το 64ο Νηπιαγωγεία. Επίσης, στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, δεν θα λειτουργήσουν, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού, το 3ο, το 10ο και το 12ο Νηπιαγωγείο Ελευθερίου Κορδελιού, το 7ο και 11ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου, καθώς και το τμήμα Γ1 του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και το τμήμα Ε2 του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου τα οποία στεγάζονται στο ίδιο κτίριο με το 7ο & 11ο Νηπιαγωγεία Ευόσμου.

Χαλάζι και βροχή την Παρασκευή – Σε ποιες περιοχές

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μέχρι τις βραδινές ώρες, αναμένονται για σήμερα.

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να «χτυπήσουν» την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα