Σολωμός με σόγια και μέλι

Σολωμός: Ένα υλικό με υψηλή διατροφική αξία που είναι καλό να περιλαμβάνεται συχνά στις επιλογές μαγειρικής σας! Παρακάτω θα βρείτε ένα πιάτο υγιεινό αλλά και νόστιμο, κατάλληλο και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους!

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 Κ σάλτσα σόγιας με μειωμένο αλάτι
  • 1 Κ ξίδι
  • 1 Κ μέλι
  • 1 κ. γλ. φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κιλό σολομό και κομμένο σε 4 μερίδες
  • 1 κ. γλ. ψημένο σουσάμι

Βήματα

  • Χτυπάτε το κρεμμύδι, τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι, το μέλι και το τζίντζερ σε ένα μέτριο μπολ μέχρι το μέλι να διαλύεται.
  • Τοποθετείτε το σολωμό σε μια εντελώς κλειστή πλαστική σακούλα, προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Διατηρείτε την υπόλοιπη σάλτσα.
  • Μεταφέρετε το σολωμό στο τηγάνι.
  • Ψήνετε το σολωμό για 6 – 10 λεπτά από την κάθε πλευρά. Περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με σουσάμι.

Συνταγή από:
Δρ Νατάσα Παπαηρακλέους
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, RD, MSc
Ειδική επιστήμονας του Ευρωπαικού Πανεπιστημίου Κύπρου
Ιατρικό Κέντρο Δικταίον

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα