Τροχαίο στον Κηφισό: Υπό την επήρεια αλκοόλ ο οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο- Δολοφόνο τον αποκαλούν οι συγγενείς, για απάθεια τον κατηγορούν οι μάρτυρες (video)

Το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 5.40 τα ξημερώματα της Τετάρτης στη λεωφόρο Κηφισού στο ρεύμα προς Πειραιά είχε αποτέλεσμα 2 νεκρούς και μία πολυτραυματία. Οι αποκαλύψεις που έγιναν όσο περνούσε η ώρα από τη δυσάρεστη είδηση είναι σε βάρος του 64χρονου οδηγού που με την νταλίκα του βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα. Όπως δείχνουν τα στοιχεία ο οδηγός είχε ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του που ξεπερνούσε κατά πολύ τα επιτρεπόμενα όρια. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι «το τιμόνι δεν τον υπάκουσε» λόγω βλάβης με αποτέλεσμα να προκληθεί αυτό το τραγικό δυστύχημα.

Οι συγγενής των θυμάτων κατηγορούν ξεκάθαρα τον οδηγό αποκαλώντας τον δολοφόνο.

Πώς έγινε το ατύχημα

 

Το ατύχημα προκλήθηκε όταν ο 64χρονος Έλληνας επαγγελματίας οδηγός νταλίκας έχασε τον έλεγχο του βαρέος οχήματος, με αποτέλεσμα η νταλίκα να σπάσει το διαχωριστικό. Το όχημα από το ρεύμα Αθηνών – Λαμίας, όπου βρισκόταν, ξαφνικά βρέθηκε στο αντίθετο (Αθηνών-Πειραιώς) παρασύροντας δύο ΙΧ αυτοκίνητα. Ο τραγικός απολογισμός ήταν δύο νεκροί οδηγοί και μία συνοδηγός βαριά τραυματισμένη. Συγκεκριμένα η 34χρονη κοπέλα μεταφέρθηκε στην εντατική του Αττικού Νοσοκομείου.

 

Το βίντεο από τη στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης:

Ο οδηγός βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ!

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Τροχαίας, υπέβαλλαν τον 64χρονο σε αλκοτέστ, με την ποσότητα να ξεπερνά το 0.50, ενώ το όριο είναι 0.10, και στη συνέχεια προχώρησαν και σε λήψη αίματος καθώς αυτό προβλέπεται σε περιπτώσεις θανατηφόρων τροχαίων.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι ο 64χρονος είχε καταναλώσει ποσότητα οινοπνεύματος, πολύ πιο πάνω από το προβλεπόμενο όριο (για τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα, το όριο ανέρχεται σε 0.10 και όχι σε 0.25 ). Πληροφορίες λένε ότι οι δείκτες έδειξαν πάνω από 0.50. Το αίμα που ελήφθη επιτόπου στάλθηκε αμέσως στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για ανάλυση προκειμένου οι αστυνομικοί να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την ποσότητα οινοπνεύματος που κατανάλωσε ο Έλληνας οδηγός της νταλίκας. Ο 64χρονος οδηγήθηκε στο Α΄ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής, στο Περιστέρι.

Το εξωφρενικό είναι ότι ο 64χρονος είχε συλληφθεί και άλλη φορά υπό την επήρεια αλκοόλ, ενόσω οδηγούσε επαγγελματικό όχημα. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για παράβαση που έγινε τα ξημερώματα της 12ης Φεβρουαρίου στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τη λεωφόρο Κηφισού. Τότε η τροχαία δεν του είχε αφαιρέσει το δίπλωμα αλλά του είχε επιβάλει πρόστιμο. Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο έλεγχος είχε γίνει λίγα μέτρα πιο μακριά από εκεί που έγινε το φονικό τροχαίο.

ntalika-khfiso
Πηγή: emvolos.gr

Οργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων τον αποκαλούν δολοφόνο

Δύο άντρες 60 και 65 ετών είναι τα θύματα του δυστυχήματος ενώ η γυναίκα που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι κόρη του ενός εκλιπόντα. Η οργή των συγγενών ξεχειλίζει ειδικά μετά την είδηση ότι ο οδηγός είχε ¨πιαστεί¨ πρόσφατα υπό την επήρεια αλκοόλ και δεν του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα.

Συγκλονίζουν τα λόγια των συγγενών που ξαφνικά έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους.
«Να φύγει ο άνθρωπος για δουλειά και να τον φέρουν «κομματάκια». Ο άνθρωπος είναι δολοφόνος» είπε πολύ χαρακτηριστικά συγγενής του ενός θύματος.

Τραγική φιγούρα η γυναίκα του 60χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή στο οδόστρωμα καθώς η 34χρονη κοπέλα που χαροπαλεύει στο νοσοκομείο είναι κόρη της.

«Έχασα τον άντρα μου και το παιδί μου χαροπαλεύει στην εντατική» είπε η σύζυγος του 60χρονου η οποία δεν μπορεί να πιστέψει πώς σε λίγα δευτερόλεπτα έχασε τον άνθρωπό της και βρέθηκε με ένα παιδί να παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή.

ntalika
Πηγή: emvolos.gr

Μηχανική βλάβη επικαλείται ο οδηγός

 

Μηχανική βλάβη επικαλέστηκε ο 64χρονος οδηγός στην προανακριτική του απολογία. Όπως παραδέχτηκε : «Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά.» Όπως εξήγησε στη συνέχεια : Έτρεχα με 60 χιλιόμετρα όμως δεν «άκουσε» το τιμόνι».

trochaio-khfiso-2
Πηγή: emvolos.gr

Τι κατέθεσαν αστυνομικοί και αυτόπτες μάρτυρες: «Ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης»

 

Διαφορετική από εκείνη του οδηγού είναι ωστόσο η εικόνα που περιέγραψαν στις καταθέσεις τους οι δύο αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος.

Κοινή είναι η εκτίμησή τους αφού ο ένας δήλωσε:

«Βγήκε από το αυτοκίνητο και ήταν εμφανώς μεθυσμένος» και ο δεύτερος συμφώνησε λέγοντας: «Ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα…».
Σε δεινότερη θέση βρίσκεται ο οδηγός νταλίκας ύστερα από τις καταθέσεις των ανθρώπων που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου.

trochaio
Πηγή: emvolos.gr

«Δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες»

Όπως είπε ένας εξ αυτών στις αρχές :
«Ο οδηγός της νταλίκας μετά το ατύχημα άργησε να κατέβει από το όχημά του ενώ μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες».

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε καρέ καρέ τη στιγμή του θανατηφόρου τροχαίου: «Βλέπω στο ρεύμα προς Λαμία μια νταλίκα να ανεβαίνει την κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού, να καταστρέφει τις μπάρες, να εισέρχεται κάθετα στο αντίθετο ρεύμα …Συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και τα εξέτρεψε και τα δυο, το ένα προς τις δεξιές μπάρες του ρεύματος προς Πειραιά και το άλλο το ανέβασε στην κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού….Σταματήσαμε και πήγαμε προς το μέρος των οχημάτων. O οδηγός της νταλίκας έδειχνε σα χαμένος».

Σε άλλο όχημα άνηκαν ασφαλιστήριο, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας

Από τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται να προκύπτει ότι το φορτηγό διέθετε ασφαλιστήριο, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας άλλου οχήματος.
Όπως προκύπτει από την κατάθεση αστυνομικού η νταλίκα δεν είχε άδεια κυκλοφορίας. Όταν έγινε ο έλεγχος της νταλίκας διαπιστώθηκε ότι «στερούνταν άδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενου τσιπ».

Συνεχίζοντας τη μαρτυρία του ο αστυνομικός κατέθεσε ότι ο αριθμός πλαισίου του οχήματος δεν έχει καταχωρηθεί στην αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας. Επίσης δεν προέκυψαν τίτλοι ιδιοκτησίας του οχήματος ενώ δεν υπήρχε χαρτί που να επιβεβαιώνει τη νόμιμη εισαγωγή του στη χώρα.

Τέλος ο αστυνομικός δήλωσε: «Οι πινακίδες που έφερε το όχημα αντιστοιχούν σε άλλο όχημα με άλλο αριθμό πλαισίου. Κατά τον έλεγχο των ταχογράφων διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί οδηγούσαν το όχημα πάρα πολλές φορές χωρίς τα προβλεπόμενα διαλείμματα».

Πώς διαμορφώθηκε το κατηγορητήριο

Ποινική δίωξη για ένα αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος και τέσσερα πλημμελήματα, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του οδηγού της νταλίκας.
Αναλυτικά οι κατηγορίες σε βάρος του 64χρονου οδηγού αφορούν το κακούργημα της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία προήλθε θάνατος και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, σωματικής βλάβης από αμέλεια, παράνομης χρήσης γνήσιου πιστοποιητικού και οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δύο ετών από προηγούμενη παράβαση.
Ο κατηγορούμενος ζήτησε να απολογηθεί τη Δευτέρα 14 Μαΐου αίτημα που έγινε δεκτό από τον ανακριτή.

Σχετικά άρθρα