Αρχική / Υγεία / Η Υγεία μου / Καρδιολογία / Καρδιακή αρρυθμία: Αυξημένος ο κίνδυνος για τους παχύσαρκους

Καρδιακή αρρυθμία: Αυξημένος ο κίνδυνος για τους παχύσαρκους

Τα παχύσαρκα άτομα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής, της συχνότερης καρδιακής αρρυθμίας, γεγονός που τους εκθέτει και στο ενδεχόμενο καρδιακής ανεπάρκειας και εμφράγματος.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Cardiology, επιστημονική ομάδα του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια εξέτασε στοιχεία για πάνω από 67.000 Αμερικανούς, κατά μέσο όρο 44 ετών. Οι μισοί ήταν παχύσαρκοι.

Κατά τη διάρκεια της οκταετούς ιατρικής παρακολούθησής τους, το 2,7% των παχύσαρκων συμμετεχόντων εκδήλωσαν κολπική μαρμαρυγή, συγκριτικά με το 1,8% όσων δεν ήταν παχύσαρκοι. Αυτό σύμφωνα με τους ερευνητές μεταφράζεται σε 40% μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης της συγκεκριμένης μορφής καρδιακής αρρυθμίας.

«Αν είσαι παχύσαρκος και έχεις κολπική μαρμαρυγή, η απώλεια βάρους μπορεί να συμβάλλει και στην διαχείριση της καρδιακής αρρυθμίας», εξηγεί ο συγγραφέας της μελέτης Δρ Αντριου Φοϊ, επίκουρος καθηγητής Ιατρικής στο Κολέγιο Ιατρικής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.

Πηγή: in.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X