«Θέλω η Γιορτή της Μητέρας να είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για τη γυναίκα μου. Τι να κάνουμε;»

Πλησιάζει η Γιορτή της Μητέρας και δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι παντρεμένος με μια καταπληκτική γυναίκα και έχουμε 2 παιδιά και είναι έγκυος στο τρίτο, ένα νέο που μόλις μας ανακοίνωσε.

Θα ήθελα να είναι κάτι ξεχωριστό για εκείνη, μιας και όλο δουλεύει. Οπότε, λείπει συχνά από το σπίτι και μιας και φέτος, είμαστε πιο χαλαρά, θα ήθελα να είναι κάτι ιδιαίτερο. Τι μου προτείνετε;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Δημήτρης Κατσαρός

Σίγουρα είναι μια ευκαιρία για να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας και όλοι μαζί. Είναι βέβαιο επίσης, πως ως μαμά, θα θέλει να περάσει τον χρόνο της με την οικογένειά της. Για αυτό αναφορικά με το τι μπορείτε να κάνετε, μια επιλογή είναι οι αγαπημένες της ταινίες ή ταινίες από το παρελθόν! Μπορείτε να κάνετε και σαν προβολή στο σινεμά αλλά στο σπίτι, «λιώνοντας» στον καναπέ και ετοιμάζοντας ποπ κορν ή κάποιο άλλο σνακ.

Επίσης, μια εξίσου δημιουργική δραστηριότητα είναι να βάλετε λίγο ανταγωνισμό και να κάνετε έναν διαγωνισμό μεταξύ σας. Για παράδειγμα, ας είναι ο ένας γονιός με το ένα παιδί και ο άλλος με το άλλο. Ορίστε κάτι που αρέσει σε όλους και μαγειρέψτε το, με την κάθε ομάδα να κάνει τη δική της προσπάθεια. Παράλληλα, είναι φρόνιμο να κατασκευάσετε κάτι αν θέλετε να μείνετε στο σπίτι, ακόμα και αν γίνει χαμός με τις νερομπογιές και τη χρυσόσκονη!

Διαφορετικά, μιας και ο καιρός, όπως φαίνεται θα είναι καλός, τι καλύτερο από το να οργανώσετε μια ημερήσια, οικογενειακή βόλτα σε κάποιο κοντινό πάρκο; Πάρτε μαζί και παιχνίδια όπως μπάλα ή ποδήλατο ή ό,τι άλλο σκεφτείτε, ντυθείτε με πρόχειρα ρούχα και αθλητικά παπούτσια και ετοιμαστείτε για μπόλικη διασκέδαση.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιορτή της Μητέρας. Πώς η αγάπη της μας καθορίζει; 3 τρόποι να της δώσετε χαρά σήμερα!

Μαθήματα… στιλ από 5+2 διάσημες μανούλες! Tips ό,τι look και αν θες…

Σχετικά άρθρα