Νέτα Μπαρζιλάι: Το #MeToo νίκησε στη φετινή Eurovision – Το «πολύχρωμο» κορίτσι με τα περιττά κιλά και τη μαγική φωνή

Πρώτη στη Εurovision η Νέτα Μπαρζιλάι. Στη δεύτερη θέση, με διαφορά…  πολλών κιλών ήρθε η Ελένη Φουρέιρα, που εκπροσωπούσε την Κύπρο! Η μεγάλη νικήτρια της χθεσινής βραδιάς είναι μια νεαρή κοπέλα από το Ισραήλ, που φαντάζει μακριά από τα πρότυπα της κλασικής τραγουδίστριας – χορεύτριας με σώμα μοντέλου, που κυριαρχεί στον χώρο τα τελευταία χρόνια!

Η 25χρονη Netta Barzilai με τα περιττά κιλά κατάφερε με το «Τoy» να μαγέψει τον κόσμο και να κερδίσει το έπαθλο, περνώντας έτσι το δικό της μήνυμα στον κόσμο! Άλλωστε το τραγούδι είχε ήδη γίνει φαβορί στο Youtube,  ξεπερνώντας τα 12 εκατ. views 2 μέρες πριν το διαγωνισμό! Αυτή τη στιγμή τα views έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί!

Γεννήθηκε το 1993 στο Hod HaSharon στο Ισραήλ, έζησε μέρος των παιδικών της χρόνων στη Νιγηρία, ενώ επέστρεψε με την οικογένειά της στη γενέτειρά της, όπου και μένει μέχρι τώρα. Αγαπούσε από μικρή τη μουσική και κυνηγάει το όνειρό της εδώ και κάποια χρόνια! Τι κάνει για να ζήσει; Έχει περάσει από διάφορες δουλειές, ώστε να εξασφαλίζει τα προς το ζην και παράλληλα να μπορεί να ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, το τραγούδι.

To παχουλό κορίτσι με την εκκεντρική εμφάνιση

Πληθωρική αλλά ακομπλεξάριστη, χαμογελαστή και… πολύχρωμη, τολμά να βγει στην κάμερα και να ξεχωρίσει ανάμεσα σε πολλά κορίτσια με τέλειες αναλογίες! Η πρώτη της νίκη; Το Rising Star στη χώρα της.

@thenextstarisrael איפה הרצפה . תודה לכולכם.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη netta barzilai (@nettabarzi) στις

Το “Toy” και το κίνημα #Metoo

Turn on your bucking TV! And don’t forget to vote 7!!!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη netta barzilai (@nettabarzi) στις

Το προφίλ της ήταν ό,τι πρέπει για να ερμηνεύσει ένα τραγούδι που γράφτηκε για το κίνημα #metoo.

Ευτραφής, με αδυναμία στα έντονα χρώματα που τονίζουν τα περιττά κιλά της, αλλά με μια ξεχωριστά μελωδική φωνή! Ενώ τη συμβουλεύουν να φοράει μαύρα που “κόβουν”, εκείνη “ψηφίζει” χρώμα και κάνει τη διαφορά! Άλλωστε, τα περιττά κιλά δεν την εμποδίζουν να χοροπηδάει στη σκηνή την ώρα που τραγουδάει! Και να φανταστεί κανείς ότι παραλίγο να μην περάσει στον Τελικό!

Σε συνέντευξη που έδωσε στο bbc λίγες μέρες πριν τον Τελικό της Eurovision παραδέχτηκε πως ήδη έχει πέσει θύμα “bullying” στη δουλειά της λόγω της εμφάνισής της. Μάλιστα ήταν σε ένα συγκρότημα που τραγουδούσε σε γάμους. Και συχνά ήταν οι νύφες που δεν επιθυμούσαν να τραγουδήσει λόγω του παρουσιαστικού της: “Δεν έχετε άλλες τραγουδίστριες”, έλεγαν.

אין ספק שחגגתי עצמאות השנה. תודה לכל האנשים שנותנים לי גב לעשות את זה. תודה בראש ובראשונה למפיק שלי, לשותף שלי, לאיש שמאשר כל צליל שיוצא לי מהפה: אבשלום אריאל. אתה עוטף הכל במשמעות וצבע וכיף. אתה מלמד אותי להיות אומן. תודה @avshalomariel תודה לואדים מכונה הבנדיט שעבד יחד איתנו על העיבוד של הורה האחזות והפך אותו איתנו לרייב שהוא עכשיו @vadim_mechona תודה לצוות ביוטי המושלם הלא הם איתי ערן ואסי על פרפקציוניזם חסר פרופורציה. @itay_bezaleli @eranis @asisade תודה לים יגודאייב על השמלה המטורפת @yam_yagoodaev לקרן וולף על ההד פיס @kerenwolf תודה לטדי הפקות ולנדבי המושלם שלי על ניהול מהודק ושמירה מסביב לשעון @nadav_gesundhait הכי קלישאתי בעולם, אבל אל תוותרו בחיים על לומר את האמת המדוייקת שלכם. זה משתלם ברמות חג עצמאות שמח 3>

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη netta barzilai (@nettabarzi) στις

Γι αυτό και το τραγούδι του Ισραήλ “μίλησε” στην καρδιά της:

«Είναι ωραίο οι γυναίκες να αποκτούν «φωνή». Το τραγούδι είναι για τον καθένα που θέλει να είναι ο εαυτός του»

Oι πολιτικοποιημένες δηλώσεις της μετά τη νίκη της

“Και του χρόνου στην Ιερουσαλήμ”, αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελε να περάσει το πολύχρωμο, χαρούμενο κορίτσι που απέδειξε ότι αν και απέχει από τα “καθιερωμένα πρότυπα” της showbiz, μπορεί και να νικήσει στη Eurovision αλλά και να έχει πολιτική σκέψη.

מלכה של דרמה

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη netta barzilai (@nettabarzi) στις


Άλλωστε η ίδια είχε υπηρετήσει στο στρατό to 2014, όπως είθισται στο Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας καλωσόρισε με θετική ενέργεια τις δηλώσεις της και ευχήθηκε να βγουν αληθινές! Kαι του χρόνου στην Ιερουσαλήμ, “απάντησε” μέσω Τwitter:

 

 

Σχετικά άρθρα