Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα λόγω της απεργίας στο Μετρό

Με υπομονή θα πρέπει να «οπλιστούν» οι Αθηναίοι τη Δευτέρα καθώς οι εργαζόμενοι στο Μετρό προχωρούν σε 24ωρη απεργία καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων ελλείψεις σε προσωπικό.

Από νωρίς το πρωί αυξημένη είναι η κίνηση στη λεωφόρο Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Σκαραμαγκά και στην Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην άνοδο της λεωφόρου Συγγρού στο ύψος του Φιξ. Πυκνή είναι η ροή των οχημάτων στη λεωφόρο Ηλιουπόλεως ενώ όσο περνάει η ώρα αυξάνεται τα προβλήματα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται μετά τις 8 το πρωί στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην κάθοδο της Μεσογείων, στην Κατεχάκη (ρεύμα προς Ηλιούπολη) , στην κάθοδο της λεωφόρου Κηφισίας, στη Βασ. Κωνσταντίνου και στην Πειραιώς. Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται και στο παραλιακό μέτωπο στο ρεύμα προς Πειραιά και συγκεκριμένα από τα Πηγαδάκια έως και τον Άλιμο.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο Μετρό καταγγέλλουν την «τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη προσωπικού, ανταλλακτικών και αναλώσιμων» στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, ενώ στα παραπάνω προβλήματα «έρχεται να προστεθεί η αχαρακτήριστη συμπεριφορά της διοίκησης που αρνείται να συζητήσει με την πλειοψηφία των εργαζομένων», όπως αναφέρουν.

«Το ΣΕΛΜΑ κινείται, συζητά και προγραμματίζει δράσεις με γνώμονα το κοινό καλό των εργαζομένων και το δημόσιο συμφέρων», τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ καταγγέλλεται ότι «στις προσπάθειές μας να αντισταθούμε στη διάλυση και το ξεπούλημα των συγκοινωνιών που προωθεί το υπερταμείο με διαδικασίες συλλογικές και δημοκρατικές ανάμεσα στους εργαζόμενους, με συνεργασίες δημόσιες και διαφανές με άλλα συνδικάτα, επιτροπές γειτονιάς και συλλογικότητες, η διοίκηση μας απαντά με τις πιο μαύρες μεθόδους».

Πηγή: in.gr

 

Σχετικά άρθρα