Πόσο μπορεί να με επηρεάσει ο έρωτας όταν πρέπει να λάβω μια απόφαση ζωής;

Το Νοέμβρη του 2015 ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα ένα παιδί τέσσερα χρόνια μεγαλύτερο μου. Τον είδα στο γυμναστήριο κι από τότε δεν είχε περάσει μέρα που να μην το σκέφτομαι. Γενικά μου είχε δώσει πολλές ελπίδες κατά τη γνώμη μου,με κοιτούσε συνέχεια,είχαμε μιλήσει κάποιες φορές για άσχετα πράγματα αλλά πάντα υπήρχε αμηχανία και από την μεριά μου και από τη δική του. Μετά έμαθα ότι αυτός γενικά ψαχνόταν και είχε κάνει κάτι με δυο γνωστές μου. Εκεί ξενέρωσα πολύ! Μετά εγώ άλλαξα γυμναστήριο όποτε χαθήκατε αρκετά! Να μην τα πολυλογώ μετά από 2,5 χρόνια τώρα νόμιζα ότι τον είχα ξεπεράσει αλλά μάλλον δεν ισχύει. Δεν νιώθω όπως ένιωθα παλιότερα δηλαδή να τον σκέπτομαι όλη μέρα,να πλάθω ιστορίες στο μυαλό μου κτλ κτλ.

Εγώ λοιπόν από Σεπτέμβρη θα ξεκινήσω τη δίκη μου φοιτητική ζωή! Έχω δυο επιλογές: Πάτρα και Ρέθυμνο. Η Πάτρα είναι κοντά στο μέρος που μένω (2 ώρες με το λεωφορείο) ενώ το Ρέθυμνο γύρω στις 13 ώρες. Από την μια θέλω να φύγω μακριά για να κάνω μια νέα αρχή και να το ξεπεράσω όλο αυτό δηλαδή να πάω Ρέθυμνο και από την άλλη η Πάτρα είναι κοντά όποτε έρχομαι όποτε θέλω. Και το ερώτημα μου είναι η φυγή είναι λύση; Μήπως είναι η μόνη λύση για να τον ξεπεράσω; Και πρέπει να το βγάλω όλο αυτό από μέσα μου δηλαδή να του πω κάποια πράγματα (που χλωμό το βλέπω). Τι να κάνω; Μια νέα αρχή μακριά για να μου «φύγει» όλο αυτό ή να πάω Πάτρα με την ελπίδα ότι μπορεί να γίνει κάτι ώστε εγώ να έρχομαι πιο συχνά στο σπίτι μου; Να τονίσω ότι τώρα δεν έχουμε καμία επαφή. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Στο ερώτημά σας απάντησε η Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Άση Μπουμπαλίκη

Είναι σίγουρο ότι ένιωσες πολύ δυνατά συναισθήματα για το αγόρι αυτό. Και εκεί που πίστευες ότι το είχες ξεπεράσει, φάνηκε πως δεν ήταν έτσι για σένα. Αυτό που αναρωτιέμαι όμως είναι πως εάν και εκείνος ήθελε να γίνει κάτι μεταξύ σας τόσο καιρό δε θα είχε κάνει κάποια κίνηση να σε προσεγγίσει; Μπορεί να μην είχε το θάρρος… Μπορεί να συνέβαινε και κάτι άλλο μέσα του. Όμως ποτέ δε θα μάθουμε πώς ήταν για εκείνον αφού δεν εξέφρασε κάτι πιο φανερό σε σένα.

Το θέμα είναι ότι εσύ έχεις να πάρεις μια απόφαση ζωής και θα πρέπει σε αυτή τη φάση να σκεφτείς εσύ πού και πώς θα είσαι καλύτερα. Εάν μείνεις στην Πάτρα, θα ζεις με την αγωνία του τι θα γίνει… Εάν… και περιμένοντας κάτι που ποτέ δεν ξέρεις εάν θα έρθει. Από την άλλη, έχεις το Ρέθυμνο που θα σου δώσει πολλές νέες εμπειρίες σε όλα τα επίπεδα και που θα κάνεις μια νέα αρχή.

Μείνε σε επαφή με τον εαυτό σου και σκέψου τι πραγματικά θα σε γέμιζε και θα σε έκανε ευτυχισμένη μέσα σου. Πιστεύω ότι μέσα σου βαθιά… έχεις την απάντηση!

Άση Μπουμπαλίκη

Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

[email protected]

698 662 66 16

Σχετικά άρθρα