Η 19χρονη παιδοκτόνος που έπνιξε το νεογέννητο της με τον ομφάλιο λώρο στην Πετρούπολη – Το βράδυ της φρίκης και η συνέργεια της μητέρας της (video)

Σε εξιχνίαση της υπόθεσης με το νεκρό βρέφος που βρέθηκε σε κάδο της Πετρούπολης τον Φεβρουάριο προχώρησε η αστυνομία. Η ζωή του άτυχου βρέφους όπως αποδείχτηκε αφαιρέθηκε από την ίδια του τη μητέρα. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι η αποκάλυψη έγινε ανήμερα της γιορτής της Μητέρας. Ακόμη πιο τραγικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι η γιαγιά του νεογέννητου ήταν εκείνη που το πέταξε στον κάδο.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν την Κυριακή 14 Μαΐου ενώ τη Δευτέρα οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Πριν τη μεταφορά τους στο κτίριο 9 όπου βρίσκεται ο ανακριτής συνάντησαν τον εισαγγελέα.
Σύμφωνα με τον συνήγορό τους τούς έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία ενώ οι δύο γυναίκες πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Πέμπτη.

Πώς ξετυλίχτηκε όμως το κουβάρι του εγκλήματος και τελικά οι αρχές έφτασαν στις δύο κατηγορούμενες.

Το έγκλημα που συγκλόνισε τις Δυτικές Συνοικίες

Η είδηση για το νεκρό βρέφος που βρέθηκε σε κάδο της Πετρούπολης στις 26 Φεβρουαρίου 2018 άφησε άφωνους τους κατοίκους των γύρω περιοχών που δεν μπορούσαν να πιστέψουν την αγριότητα του εγκλήματος.
Το νεογέννητο εντοπίστηκε στον κάδο από έναν ρακοσυλλέκτη. Εκείνος αντικρίζοντας το θέαμα άρχισε έντρομος να φωνάζει: «Μωρό, μωρό». Όπως εξομολογήθηκε αυτόπτης μάρτυρας όταν άκουσε τις φωνές του ρακοσυλλέκτη έσπευσε στο σημείο για να εξακριβώσει τα λεγόμενα του σαστισμένου άντρα. Δυστυχώς το θέαμα που αντίκρισε επιβεβαίωνε τον ρακοσυλλέκτη. Οι γείτονες ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία.

Οι κάμερες ασφαλείας και η άδικη κατηγορία κατοίκου

Από την πρώτη στιγμή αξιοποιήθηκαν οι κάμερες ασφαλείας από τη γύρω περιοχή προκειμένου να βρεθεί ο άνθρωπος που άφησε το νεκρό βρέφος στον κάδο απορριμμάτων. Αρχικά οι έρευνες είχαν προσανατολιστεί στην εύρεση ενός άντρα που ήταν ύποπτος για τη μεταφορά του βρέφους στον κάδο. Ο φερόμενος ως ύποπτος, αφού συνειδητοποίησε ότι το βίντεο που τον δείχνει να πετάει τα σκουπίδια στον κάδο έχει μεταδοθεί από πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς, εμφανίστηκε στην Ασφάλεια Αττικής εκνευρισμένος για τις άδικες και αβάσιμες κατηγορίες. Η αστυνομική έρευνα επιβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.

Μάλιστα οι έρευνες είχαν αποπροσανατολιστεί από το γεγονός ότι η Αστυνομία είχε επικεντρωθεί στον εντοπισμό ενός άντρα υπόπτου. Τότε ήταν που είχαν φουντώσει οι εικασίες ότι το βρέφος δολοφονήθηκε από τον σύντροφο της μητέρας ή από κάποιο συγγενικό της πρόσωπο και ότι ίσως και η ίδια να βρισκόταν σε μία περίεργη κατάσταση. Κανείς προφανώς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσε η μητέρα να έχει σκοτώσει με τα ίδια της τα χέρια το βρέφος.

Τι ομολόγησαν μητέρα και κόρη για το έγκλημα

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν την Δευτέρα 14 Μαΐου η 19χρονη και η μητέρα της. Η 19χρονη, που ομολόγησε ότι η ίδια έπνιξε το νεογέννητο παιδί της, σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς, είχε μια ανεπιθύμητη κύηση έπειτα από μια περιστασιακή σχέση και δεν ήθελε με κανένα τρόπο να κρατήσει το βρέφος.

Μάλιστα η 19χρονη υποστήριξε ότι αντιλήφθηκε την εγκυμοσύνη όταν πια βρισκόταν στον 7ο μήνα.

«Δεν το είπα στη μητέρα μου για να αποφύγω την αντίδρασή της» είπε στην κατάθεσή της.

Περιγράφοντας το βράδυ της φρίκης είπε:

«Όταν με έπιασαν οι πόνοι, αναγκάστηκα να το πω στη μάνα μου. Μπήκα στο μπάνιο και εκείνη κάθισε απ’ έξω γιατί δεν χωρούσαμε. Δεν μπορούσε να δει τι γινόταν έτσι που ήταν η πόρτα. Γέννησα, το έπλυνα στο νιπτήρα κι εκείνο πήγε στο στήθος μου και έφαγε. Μετά από λίγη ώρα άκουσα το μωρό να βγάζει κάποιους περίεργους ήχους. Είδα πως από τη μύτη και το στόμα έτρεχε αίμα και δεν ανέπνεε. Μου είπε πως τα παλιά χρόνια βάζανε λίγο χαρτάκι μέσα στο στόμα του παιδιού για να τραβήξει το αίμα… Αφού έβγαλα το χαρτί από το στόμα, πήρα ένα κομμάτι από κορδόνι που βρήκα μέσα στο μπάνιο και το έδεσα στο λαιμό του μήπως ενοχληθεί και αντιδράσει. Φώναξα τη μαμά μου να μου φέρει κι άλλο χαρτί και το έβαλα στο στόμα του. Αλλά πάλι δεν ανέπνεε και το άφησα όπως ήταν. Φώναξα στη μανά μου πως το παιδί δεν ανέπνεε, δεν ζούσε και εκείνη έβαλε τα κλάματα και είπε: “Tι θα κάνουμε τώρα”. Εγώ της είπα να φέρει μια σακούλα για να βάλω μέσα το μωρό, μαζί με άλλα σκουπίδια και να το αφήσουμε κάπου έξω. Εγώ έμεινα στο δωμάτιο μου και ζήτησα από τη μαμά μου να πάει να αφήσει έξω τη σακούλα με το μωρό…»

Στην μπανιέρα του σπιτιού της γέννησε και η 19χρονη γεγονός που μας θυμίζει την υπόθεση της 22χρονης στη Νέα Σμύρνη που πέταξε το νεογέννητο μωρό της στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας που διέμενε.

Η 54χρονη μητέρα της από την άλλη υποστήριξε:

«(…)Ήταν στο μπάνιο για ώρα η κόρη μου και μπήκα με το ζόρι. Της έριξα ένα χαστούκι για να μιλήσει γιατί δεν απαντούσε. Τότε μου έδωσε μια σακούλα και μου είπε να την πάρω να την πετάξω. Είδα μέσα το μωρό, το οποίο ήταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι. Μου φάνηκε πεθαμένο και είδα ότι μέσα στο στόμα του είχε χαρτιά. Τρελάθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω . Ρωτούσα συνέχεια γιατί έβαλε το μωρό μέσα στη σακούλα και γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του. Της είπα δεν έπρεπε να κάνει αυτό το κακό, γιατί θα μπορούσαμε να δίναμε κάπου το μωρό, όπως σε μια οικογένεια που δεν έχει παιδιά. Δεν μου απαντούσε. Αφού είχε πεθάνει και δεν μπορούσαμε να το δώσουμε κάπου, αναγκάστηκα να πάω να το πετάξω… Άνοιξα τον πρώτο κάδο που βρήκα μπροστά μου και πέταξα τη σακούλα με το μωρό.»

Το σπίτι όπου έγινε το φοβερό αυτό έγκλημα βρίσκεται πολύ κοντά στην οδό Ρωμυλίας, όπου εντοπίστηκε νεκρό το νεογέννητο, στις 26 Φεβρουαρίου 2018.

Ασφυκτικό θάνατο είχε το βρέφος

Όπως είχε αποφανθεί και είχε δηλώσει στο protothema.gr η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού: «ο θάνατος ήταν ασφυκτικός, συνεπεία περιτύλιξης της τραχηλικής χώρας δια του ομφαλίου λώρου και δια βρόχου και απόφραξη της στοματικής κοιλότητος δια τεμαχίου χάρτου. Δηλαδή του είχαν αποφράξει τη στοματική κοιλότητα και του είχαν δέσει τον ομφάλιο λώρο και ένα κομμάτι σχοινί στο λαιμό του. Ο θάνατος προσδιορίζεται βραδινές ώρες της Κυριακής. Το παιδάκι γεννήθηκε ζωντανό».

Τι θα ζητήσει ο συνήγορος υπεράσπισης

Ο συνήγορος των δύο κατηγορουμένων γυναικών, Σπύρος Δημητρίου, προχωρώντας σε δηλώσεις έξω από τα Δικαστήρια είπε ότι θα ζητηθεί μετατροπή των κατηγοριών από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία, σε παιδοκτονία για την 19χρονη και σε συνέργεια σε ανθρωποκτονία για τη μητέρα της.
Επόμενο βήμα για την υπεράσπιση θα είναι ο διορισμός ψυχιάτρου πραγματογνώμονα δεδομένου ότι, όπως υποστηρίζει, η 19χρονη πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη.

nekro-mwro-petroupoli

 

Είχε μείνει έγκυος και στο παρελθόν η 19χρονη

Όπως παραδέχτηκε στην κατάθεσή της η 19χρονη είχε μείνει και στο παρελθόν έγκυος. Μέχρι το 2016 έμενε με τη μητέρα της στη Λήμνο και εκεί είχε σχέση με έναν άντρα που όπως υποστηρίζει την χτυπούσε και την εκμεταλλευόταν οικονομικά. Τότε είχε καταλάβει έγκαιρα ότι ήταν έγκυος και είχε κατέβει στην Αθήνα για να κάνει έκτρωση. Λίγο μετά το περιστατικό αποφάσισαν με τη μητέρα της να μείνουν μόνιμα στην Αθήνα όπου βρισκόταν και ο αδερφός της. Τον πατέρα της τον έχει χάσει εδώ και 6 χρόνια. Όπως υποστήριξε στην κατάθεσή της η δεύτερη εγκυμοσύνη ήρθε από μία εφήμερη σχέση.

Η υπόθεσης της 22χρονης στη Νέα Σμύρνη κατεύθυνε τις αρχές

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Η εξιχνίαση της υπόθεσης που αφορά το βρέφος το οποίο πέταξε η 22χρονη μητέρα του στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, στη Νέα Σμύρνη, έδειξε τον δρόμο για το περιστατικό με το νεογέννητο που εντοπίστηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων, στην Πετρούπολη».
Όπως τόνισαν οι εν λόγω πηγές : «Οι δύο υποθέσεις έχουν πολλά κοινά σημεία. Μητέρες μικρής ηλικίας, που είχαν ανεπιθύμητη κύηση και ήθελαν με κάθε τρόπο να “ξεφορτωθούν” το νεογέννητο παιδί τους, το οποίο πέταξαν, μάλιστα, πολύ κοντά στο σημείο που διέμεναν. Έπειτα από την υπόθεση της Νέας Σμύρνης, μπήκε στην τελική ευθεία η εξιχνίαση με το νεκρό βρέφος στην Πετρούπολη».

Σχετικά άρθρα