Σοκ στην Ιταλία: Υπάλληλοι ξενοδοχείου νάρκωσαν και βίασαν ομαδικά τουρίστρια

Στη σύλληψη πέντε ανδρών, που κατηγορούνται ότι νάρκωσαν και στη συνέχεια βίασαν μια Βρετανίδα, κατά τη διάρκεια των διακοπών της στο Σορέντο, ένα τουριστικό θέρετρο νότια της Νάπολης, προχώρησαν οι ιταλικές Αρχές, σχεδόν δύο χρόνια μετά το αποτρόπαιο συμβάν, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών, καθώς η 50χρονη γυναίκα βιάστηκε από τουλάχιστον 12 άτομα.

Και οι πέντε συλληφθέντες εργάζονταν στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε η Βρετανίδα, στο Σορέντο, όπου περνούν τις διακοπές τους πολλοί συμπατριώτες της κάθε χρόνο.

Η φρικτή κακοποίηση της τουρίστριας έγινε το τελευταίο βράδυ των διακοπών της, τον Οκτώβριο του 2016, όταν δέχθηκε ένα ποτό-κέρασμα από δύο μπάρμεν του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε. Μέσα σε αυτό, υπήρχε μια ουσία, γνωστή ως «ναρκωτικό βιασμού», που προκαλεί προσωρινή απώλεια μνήμης. Στη συνέχεια οι δύο άνδρες, την οδήγησαν σε μια κοντινή περιοχή, όπου τη βίασαν, ενώ στη συνέχεια την «παρέδωσαν» σε μια ομάδα τουλάχιστον άλλων δέκα ανδρών, που με τη σειρά τους τη βίασαν κι εκείνοι, σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

«Μόλις τελείωσε η πρώτη επίθεση εναντίον της γυναίκας, οι δράστες την παρέδωσαν σε έναν άλλο υπάλληλο του ξενοδοχείου, ο οποίος την οδήγησε σε ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείται από το προσωπικό κι εκεί την περίμεναν άλλοι άνδρες, ο ακριβής αριθμός των οποίων ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, σημειώνοντας πως υπολογίζονται σε περίπου 10, πολλοί εκ των οποίων ήταν γυμνοί και άσκησαν σεξουαλική βία σε βάρος της, διαδοχικά.

Μάλιστα, κατέγραφαν τις πράξεις τους με τις κάμερες των κινητών τους τηλεφώνων, κι έτσι υπάρχουν μια σειρά από φωτογραφίες που αποτυπώνουν την κακοποίησή της, πριν την οδηγήσουν πίσω στο δωμάτιό της.

Η βρετανίδα κατήγγειλε τον βιασμό μόλις επέστρεψε στην πατρίδα της, στο Κεντ και αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις που επιβεβαίωσαν την κακοποίησή της αλλά και ότι ήταν υπό την επήρεια της ουσίας που είχαν ρίξει στο ποτό της, άμεσα κινητοποιήθηκε η ιταλική αστυνομία, που έπειτα από έρευνες σχεδόν 2 ετών κατάφερε εντοπίσει και να συλλάβει πέντε άνδρες, το DNA των οποίων βρέθηκε στο θύμα, ενώ οι δυο από αυτούς, οι μπάρμεν, αναγνωρίστηκαν και σε μια φωτογραφία με τη Βρετανίδα, η οποία τραβήχτηκε λίγο μετά το «κέρασμά» τους. Η ίδια κατάφερε να αναγνωρίσει ακόμη έναν από τους βιαστές, από ένα τατουάζ που είχε στον λαιμό του.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, οι κατηγορούμενοι, επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω social media, όπου σε μια ομαδική συνομιλία με την ονομασία “κακές συνήθειες”, συζητούσαν για την επίθεση.

«Κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθούν κάποια μέλη αυτής της ομάδας, και όλοι ήταν υπάλληλοι του ξενοδοχείου», σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, η οποία συνεχίζει τις έρευνές της για τον εντοπισμό και των υπολοίπων ανδρών που συμμετείχαν στη φρικτή κακοποίηση της Βρετανίδας.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα