Διαιτητικά λαζάνια με κολοκυθάκια

Συστατικά

1/2 κιλό μαγειρεμένα λαζάνια, σε νερό χωρίς αλάτι
3/4 φλιτζανιού τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
1 1/2 φλιτζάνια τυρί cottage-cheese
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
1 1/2 φλιτζάνια ωμά κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
2 1/2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
2 κουταλάκια του γλυκού βασιλικό
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

 

Βήματα

 

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C.

Βήμα 2

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε 1/8 του φλιτζανιού μοτσαρέλα και 1 κουταλιά της σούπας τυρί παρμεζάνα. Θέστε κατά μέρος.

Βήμα 3

Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα με όλο το τυρί cottage.

Βήμα 4

Αναμιγνύετε τη σάλτσα ντομάτας με τα υπόλοιπα υλικά. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα από σάλτσα ντομάτας στο κάτω μέρος του ταψιού. Προσθέστε το ένα τρίτο των λαζανιών.

Βήμα 5

Ρίξτε το μισό μίγμα τυριού cottage. Προσθέστε ένα στρώμα από κολοκυθάκια.Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για άλλες δυο φορές. Προσθέστε μια λεπτή στρώση σάλτσας, λαζάνια, τυριά και κολοκυθάκια. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο. Ψήστε 30 έως 40 λεπτά. Το κόβετε σε 6 μερίδες.

 

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα