Γκολ συναίνεσης

Κοινός τόπος βρέθηκε τελικά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο θέμα των Κυριακών μετά τη διαδικασία διαβούλευσης. Και αυτό επετεύχθη χάρις στις προσπάθειες και στην επιμονή του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Μαθημένος από τα έδρανα της Ευρωβουλής, εκεί όπου οι συγκλίσεις αποτελούν καθημερινή πρακτική, ο Υπουργός κατάφερε ουσιαστικά να ανοίξει την αγορά και τις Κυριακές με μία νέα πρόταση που βρήκε σύμφωνο και το ΠΑΣΟΚ.

Έτσι, όλα τα καταστήματα μικρά και μεγάλα θα είναι ανοικτά 7 Κυριακές, ενώ τα μικρά κάτω των 250τμ θα μπορούν, εφόσον το επιθυμούν να είναι ανοικτά και τις 52 Κυριακές, με τον ακριβή αριθμό των Κυριακών να ορίζεται από αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη (ή Δήμαρχο, στις περιπτώσεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά), με απόφαση του, εντός δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.

Σε περίπτωση που δεν εκδοθεί απόφαση, θα ισχύει ο κανόνας των 52 Κυριακών, για τα καταστήματα που επιθυμούν να λειτουργήσουν.

Δίνεται έτσι ένα μήνυμα ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να προχωρήσεις μπροστά καθώς,όπως τόνισε και ο Υφυπουργός ΘανάσηςΣκορδάς ” η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα μπροστά. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Άλλος θέλει να πάει με τους τελάληδες της μιζέριας και άλλος θέλει να πάει με τους κήρυκες της δημιουργίας

Σχετικά άρθρα