Εξιχνιάστηκαν δυο δολοφονίες στην Πάτρα

Ανατροπές στην υπόθεση ανθρωποκτονίας με θύμα μία 81χρονη, που είχε γίνει τον περασμένο Ιούνιο στην Πάτρα, έφερε η σύλληψη ενός 35χρονου και μίας 45χρονης –οι οποίοι κατηγορούνται ταυτόχρονα και για τη δολοφονία μιας 84χρονης, επίσης στην Πάτρα. Και τούτο διότι για τη δολοφονία της 81χρονης είχαν συλληφθεί και παραμένουν προφυλακισμένοι ένας 29χρονος και μία 30χρονη.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας, ο 29χρονος και η 30χρονη είχαν συλληφθεί βάσει των στοιχείων που είχε συγκεντρώσει η αστυνομία και η δικογραφία που είχε σχηματισθεί, είχε σταλεί στην δικαιοσύνη. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματικούς, βασικός μάρτυρας κατηγορίας των δύο προφυλακισθέντων ήταν ο 35χρονος.

Ο 35χρονος συνελήφθη στην Πάτρα και η 45χρονη στο Ηράκλειο της Κρήτης, βάσει των σχετικών ενταλμάτων που είχαν εκδοθεί από τον α’ ανακριτή της Πάτρας για τη δολοφονία της 81χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί με βάση δικαστικές αποφάσεις, κατηγόρησε την 45χρονη για το φόνο της 81χρονης, ενώ από την πλευρά της η 45χρονη επέρριψε τις ευθύνες στον άνδρα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 35χρονος και η 45χρονη αλληλοκατηγορούνταν, λόγω προσωπικών τους διαφορών.

Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ήλθαν τα αποτελέσματα για το γενετικό υλικό που βρέθηκε στην μονωτική ταινία με την οποία είχε φιμωθεί η 84χρονη, το οποίο σύμφωνα με την αστυνομία ανήκει στον 35χρονο.

Η ανθρωποκτονία της 81χρονης που είχε γίνει στις 7 Ιουνίου του 2012, σε μονοκατοικία στην οδό Καποδιστρίου, στην Πάτρα. Οι δράστες, με κίνητρο τη ληστεία, είχαν επιτεθεί στην ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της, και την είχαν τραυματίσει με στιλέτο σε όλο το σώμα της, με αποτέλεσμα να καταλήξει. Μέρος της λείας της ληστείας (κοσμήματα) τα είχαν δώσει στον 29χρονο και την 30χρονη στων οποίων την κατοχή είχαν βρεθεί από την Αστυνομία.

Η δολοφονία της 84χρονης, είχε γίνει την 1 Νοεμβρίου του 2012, σε μονοκατοικία στην οδό Θεμιστοκλέους στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο σπίτι της 81χρονης. Οι δράστες με κίνητρο πάλι την ληστεία, είχαν μπει στο σπίτι της ηλικιωμένης από ανασφάλιστο παράθυρο, αφού πρώτα αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου.

Στη συνέχεια, έδεσαν και φίμωσαν την 84χρονη με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να καταλήξει από ασφυξία, ενώ στη συνέχεια ερεύνησαν όλα τα δωμάτια και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και διάφορα τιμαλφή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα