Sex toys στην… υπηρεσία θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης!

Οι γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική επίθεση ανά τον πλανήτη είναι αναμφίβολα πάρα πολλές, βάσει και των σχετικών στατιστικών στοιχείων.

Και ενώ υπάρχει πρόβλεψη για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου συμβάντος αναφορικά με την σωματική και ψυχολογική του υγεία, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό, κανείς δεν έχει ασχοληθεί ποτέ μέχρι σήμερα με το πώς οι γυναίκες αυτές αντιμετωπίζουν το σεξ ή πώς μπορούν να μπουν ξανά στη διαδικασία του να κάνουν σεξ, χωρίς να «ξυπνούν» οι εφιάλτες του παρελθόντος, κοντινού ή μακρινού.

Στο κομμάτι αυτό έρχεται να συνδράμουν τα σεξουαλικά βοηθήματα που σχεδίασε και σκοπεύει να λανσάρει στην αγορά η Ολλανδέζα σχεδιάστρια Nienke Helder, η οποία δημιούργησε μια σειρά σχετικών αντικειμένων που καθιστά τα σεξουαλικά βοηθήματα «εργαλεία» θεραπείας, βοηθώντας τις survivors των σεξουαλικών επιθέσεων να επαναπρογραμματίσουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τις σωματικές αισθήσεις.

Η σχεδιάστρια που έχει βιώσει κι αυτή στο παρελθόν μια τέτοια οδυνηρή εμπειρία θεωρεί ότι τα σεξουαλικά βοηθήματα της συλλογής της που φέρει τον τίτλο «Σεξουαλική Θεραπεία», είναι ο κατάλληλος «σύμμαχος» για κάθε γυναίκα που έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση/επίθεση, ώστε να μπορέσει να ξαναέρθει σταδιακά σε επαφή με την σεξουαλική λειτουργία και πλευρά του σώματός της.

Ειδικότερα, η συλλογή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια βούρτσα αλόγου που γαργαλάει, για να εξερευνήσει η ενδιαφερόμενη την αφή στο αιδοίο της, έναν καθρέφτη σχεδιασμένο για να τη βοηθήσει να δει καλύτερα το αιδοίο της, καθώς και μια πυελική συσκευή που δονείται όταν οι μύες της είναι πολύ τεταμένοι και έναν αισθητήρα σχήματος φασολιών, ο οποίος ανάβει εάν αναπνέει πολύ γρήγορα, για να της υπενθυμίζει να επιβραδύνει και να χαλαρώσει.

«Με τη λήψη βιοανάδρασης μέσα από τα εργαλεία, μπορείτε να απεικονίσετε τι είδους διαδικασίες συμβαίνουν στο σώμα σας, που μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε σε ποιες καταστάσεις το σώμα σας αντιδρά με ένα αντανακλαστικό», τονίζει η Helder απευθυνόμενη προς τις ενδιαφερόμενες.

Σύμφωνα με τον Renée Denyer, ιδιοκτήτη sex shop και σεξολόγου, η χρήση παιχνιδιών σεξ είναι ένας ισχυρός τρόπος για τους επιζώντες να ανακτήσουν το σώμα τους. «Ειδικά για όσους υπέστησαν κακοποίηση από την παιδική ηλικία, πολύ νωρίς μάθαιναν να συντονίζουν όταν συμβαίνει οποιοδήποτε είδος σεξουαλικής επαφής», λέει.

Πολλά από τα προϊόντα αυτά επικεντρώνονται σε μη σαρκώδη, μη φαλλικά και μη διεισδυτικά εργαλεία, ενώ παράλληλα ενθαρρύνουν τη χρήση αντικειμένων, όπως το αρωματισμένο λιπαντικό, έτσι ώστε οι survivors να μην προκαλούνται από τη μυρωδιά των γεννητικών οργάνων.

Πηγή: guardian.com

 

Σχετικά άρθρα