Υπόθεση μικρής Μελίνας: Στέρηση μισθού για 6 μήνες η πειθαρχική ποινή της αναισθησιολόγου

Στέρηση του μισθού της για έξι μήνες και στέρηση της εργασιακής της εξέλιξης για δύο χρόνια αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης όσον αφορά τις κυρώσεις στην αναισθησιολόγο Νεκταρία Πολάκη για την υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασχάκη το 2015.

Όσον αφορά την ποινή σε βάρος της διευθύντριας της Αναισθησιολογικής Κλινικής, Ρεγγίνας Ρουχωτά, προβλέπει και αυτή στέρηση μισθού αλλά για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος απολογήθηκε στις 23 Απριλίου ενώπιον του Πειθαρχικού και επανέλαβε ότι έπραξε ό,τι ήταν δυνατό για να σώσει την 4χρονη, με το Πειθαρχικό να διαπιστώνει πιθανή αμέλεια και όχι βαριά ιατρική αμέλεια, όπως είχε αρχικά προκύψει από το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών.

Η τετράχρονη Μελίνα Παρασκάκη έχασε τη ζωή της στις 29 Δεκεμβρίου 2015 μετά από επέμβαση ρουτίνας (για κρεατάκια) στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ως πιθανότερη μέχρι σήμερα εκδοχή προβάλλει το αλλεργικό σοκ στο αναισθητικό φάρμακο που της χορηγήθηκε.

Η αναισθησιολόγος είχε δηλώσει (εφημερίδα «Πατρίς») πως κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει την αντίδραση του οργανισμού του παιδιού και πως έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να σωθεί η μικρή Μελίνα.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα