Πώς να προστατεύσω αποτελεσματικά το μωρό μου από τον ήλιο;

Ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα αλλά όσο ζεσταίνει ο καιρός ο ήλιος καίει ακόμα περισσότερο και επομένως γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος! Αν είσαι νέα μαμά, τι πιο φυσικό να ανησυχείς για την υγεία του παιδιού σου από την έκθεσή του στις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου…

Παρακάτω θα βρεις 4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις προτού προβείς στην… έκθεση του παιδιού στον ήλιο:

1. Ποτέ μη βγάζεις το παιδί έξω τις… επικίνδυνες ώρες.

12.00 – 14.00 είναι απαγορευμένες ώρες για να βρίσκεται το μωρό σου εκτεθειμένο στον ήλιο. Όσο καλοκαιριάζει το διάστημα αυτό αυξάνεται. Είναι καλό να κυκλοφορείτε μετά τις 16.00 κι όταν έχει καύσωνα μετά τις 19.00…

2. Αντηλιακό!!!

Τι δεν πρέπει να ξεχνάς όταν βγάζεις βόλτα το μωρό σου; Το αντηλιακό γαλάκτωμα! Και φυσικά δεν αρκεί μια εφαρμογή λίγο πριν βγείτε από το σπίτι. Πρέπει να ανανεώνεις συχνά το προϊόν για να είστε σίγουροι ότι δημιουργείτε… ασπίδα ενάντια στον ήλιο! Εννοείται ότι υπάρχουν ειδικά αντηλιακά για μωρά, με τη μέγιστη προστασία από τον ήλιο! Συμβουλευτείτε τον παιδίατρο και το φαρμακοποιό σας για την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος!

3. Επίλεξε τα κατάλληλα ρούχα!

Φόρεσε στο μωράκι σας ανοιχτόχρωμα ρούχα και φρόντισε να μην αφήνεις πολλά σημεία του σώματός του ακάλυπτα! Φυσικά όταν κάνει πολλή ζέστη πρέπει να το ντύσεις ελαφρά, γιατί και τα μωρά ζεσταίνονται!

4. Καπέλο και γυαλιά ηλίου

Απαραίτητο είναι πέρα από το αντηλιακό να του φοράτε καπέλο στα μέτρα του και σιγά σιγά, όποτε σας δώσει το ok ο παιδίατρος να του αγοράσετε και παιδικά γυαλιά ηλίου!

 

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από parents.fr

 

Σχετικά άρθρα