Novartis: 10 κάλπες για το πόρισμα στην Ολομέλεια της Βουλής

Στην Ολομέλεια έρχεται σήμερα το πόρισμα για την υπόθεση Novartis όπου και θα αποφασιστεί αν και ποιοι θα παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας, της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το πόρισμα της Προανακριτικής δηλώνει ότι η Βουλή είναι αναρμόδια να προχωρήσει σε ποινική δίωξη και προτείνει να σταλούν τα σχετικά έγγραφα μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στον Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς .

Η μαραθώνια, όπως αναμένεται, συνεδρίαση πρόκειται να ξεκινήσει το πρωί ενώ θα λάβουν τον λόγο εννέα από τα δέκα φερόμενα ως εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα καθώς, δεν θα παραστεί ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος o οποίος θα αποστείλει υπόμνημα.

Τον λόγο θα λάβουν οι Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Κουτρουμάνης και Ανδρέας Λυκουρέντζος ενώ από το απόγευμα θα τοποθετηθούν και οι πολιτικοί αρχηγοί σε μια συνεδρίαση που προδιαγράφεται θυελλώδης.

Χθες, όπως έγινε γνωστό, μπήκαν στο αρχείο οι μηνύσεις Βενιζέλου, Σαμαρά κατά των εισαγγελικών λειτουργών που ασχολούνται με τη διαφθορά και χειρίζονται την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη. Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αντέδρασε με μια δήλωση παραθέτοντας τους λόγους για τους οποίους επιμένει στη μήνυση και προειδοποίησε πως «η ιστορία δεν θα τελειώσει εδώ». Όπως αναμένεται, η αντιπολίτευση θα υποστηρίξει πως η κυβέρνηση έχει μεθοδεύσει μια σκευωρία και στόχος είναι η σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων.

Από την πλευρά της η κυβερνητική πλειοψηφία θα υποστηρίξει πως η αναρμοδιότητα της Βουλής και η παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη είναι ο μόνος τρόπος ώστε να μην παραγραφούν τα αδικήματα.

Στο τέλος της συνεδρίασης θα στηθούν εκ νέου δέκα κάλπες, μια για κάθε εμπλεκόμενο, ενώ ΝΔ και ΔΗΣΥ ενδεχομένως να μην λάβουν μέρος όπως έπραξαν και κατά την πρώτη συνεδρίαση.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα